Τη στιγμή που η Barbie ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως από την πρεμιέρα της στις 21 Ιουλίου, το Oppenheimer σημείωσε ακόμα μια επιτυχία για τον κινηματογράφο του Χόλιγουντ.

Ειδικότερα, το Oppenheimer έφτασε τα 552 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και έγινε έτσι η πιο εμπορική ταινία της χρονιάς με σήμανση «R» (δηλαδή ακατάλληλη για ανηλίκους) στις ΗΠΑ. Επιπλέον, έγινε η έκτη μεγαλύτερη σε εισπράξεις της χρονιάς, ξεπερνώντας το «Ant-Man and the Wasp: Quantumania».

Oppenheimer

Τούτου λεχθέντος, το Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν είναι πλέον η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ συγκαταλέγεται στις τέσσερις βιογραφικές ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις ever, μετά τις «Bohemian Rhapsody», «Passion of the Christ» και «American Sniper».

Αναμφίβολα, τα νούμερα του box office είναι εντυπωσιακά για μια τρίωρη βιογραφία για τον J. Robert Oppenheimer, τον φυσικό του Manhattan Project.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτυχία του Oppenheimer είναι συνυφασμένη με εκείνη της Barbie, με το «Barbenheimer» να συμβάλλει τα μέγιστα. Αυτή η τρέλα του να πηγαίνει ο κόσμος από την μία αίθουσα στην άλλη, για να δει δύο διαφορετικές ταινίες, έδωσε τεράσια ώθηση στην κινηματογραφική βιομηχανία, την ώρα που παλεύει με τις απεργίες των ηθοποιών και των σεναριογράφων.