Ο σκηνοθέτης του The Batman, Matt Reeves, εξηγεί την σκηνή στο τέλος που σχολιάστηκε όσο καμία άλλη. Αυτή είναι όταν ο The Riddler του Paul Dano βρίσκεται στο Arkham Asylum, και μοιράζεται ένα κελί με έναν «Unseen Arkham Prisoner» με ευδιάκριτο γέλιο. Ο Reeves αποκάλυψε ότι ο χαρακτήρας, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Barry Keoghan, είναι ο Joker, όπως πολλοί υπέθεσαν.

Μια άλλη σκηνή μεταξύ του Robert Pattinson ως Batman και του χαρακτήρα στη φυλακή κόπηκε, σύμφωνα με τον Reeves. Για όσους πίστεψαν ότι αυτή η σκηνή μπορεί να αποτελεί μια νύξη ότι θα ακολουθήσει κάποιο sequel, ο Reeves λέει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Αυτό για μένα ήταν το tracking επειδή ο The Riddler ήταν στη δράση της τρίτης πράξης του με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Την τελευταία φορά που τον είχαμε δει έλεγε “Boom!” στο παράθυρό του καθώς έσκασαν οι βόμβες.

Δεν τον είχαμε δει ακόμα να καταλαβαίνει το γεγονός ότι ο Batman είχε καταφέρει να σώσει την κατάσταση και ότι το σχέδιό του δεν είχε πραγματοποιηθεί. Ήθελα να δω το τέλος του Riddler. Αυτή η σκηνή ήταν κρίσιμη για το τέλος της ταινίας και της πορείας του.

Το τι θα κάνουμε με αυτούς τους χαρακτήρες στο μέλλον μένει να φανεί, αλλά ποτέ δεν είχα σκοπό να αφήσω υπόνοιες για την επόμενη ταινία. Έπρεπε να είναι κάτι ”νόστιμο” για το κοινό να βιώσει κάπως τη συνάντηση αυτών των δύο χαρακτήρων και στην πραγματικότητα να του πει ο Unseen Prisoner, «Riddle me this», που φυσικά βγαίνει από το Batman 66».

Η χρήση της φράσης του Riddler, είναι ο τρόπος του Joker διασκεδάζει με εκείνος. Πιθανό να δημιουργεί μια πιθανή φιλία αλλά και να δείχνει πώς βλέπει τον καθένα ως κάποιον με τον οποίο μπορεί να έχει τη δική του στρεβλή αίσθηση παιχνιδιού. Το αίνιγμά του θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα σκοτεινό αστείο από τον Joker.

H συνεργασία Joker και Riddler θα ήταν σχεδόν απίθανη. Έχουν δείξει μεγάλη αντιπάθεια ο ένας για τον άλλον στα DC Comics και τελικά και οι δύο θα ήθελαν να είναι εκείνοι που θα νικήσουν τον Batman. Άρα όσοι πίστεψαν ότι στα επόμενα Batman θα βλέπαμε τους δύο εν δράσει, απλά έκαναν λάθος.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ezra Miller: Συνελήφθη ξανά στη Χαβάη ο ηθοποιός του «The Flash»

Thor: Love And Thunder – Το πρώτο trailer της ταινίας είναι γεμάτο εκπλήξεις

Mighty Thor: Όσα ξέρουμε για την μεταμόρφωση της Jane Foster σε «Goddess of Thunder»