Το σινεμά είναι διάδραση. Γι΄αυτό δε μπορεί να συγκριθεί με την οικιακή εμπειρία. Κάποιες φορές αυτή η διάδραση ξεφεύγει από το συνηθισμένο. Στην περίπτωση του The Batman (δες το review μας για την ταινία εδώ), ο σκηνοθέτης Matt Reeves το πήγε σε ένα νέο επίπεδο. Στις post credit σκηνές της ταινίας που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα, ο Reeves είχε βάλει το url μιας ιστοσελίδας και προσκαλούσε τους θεατές να μπουν για να λύσουν τρεις γρίφους.

Μετά από μερικές εβδομάδες, οι γρίφοι αυτοί λύθηκαν και ξεκλείδωσαν τη σκηνή με τον Joker του Barry Keoghan που ακούσαμε, αλλά δεν είδαμε στο φινάλε της ταινίας.

Από δω και πέρα θα παίξουν μερικά spoilers, γι΄αυτό αν δεν έχεις δει την ταινία, καλύτερα να αποχωρήσεις και να μπεις στο intronews.gr να διαβάσεις κάτι άλλο. Τόσα ωραία θέματα έχουμε…

Για όσους μείνατε λοιπόν, προς το τέλος του The Batman, ο Riddler έχει μπει στο άσυλο του Άρκαμ και βρίσκεται σε διπλανό κελί με τον Joker. Είναι η στιγμή που το σχέδιο του δεν έχει ολοκληρωθεί και βλέπει στον Joker έναν σύμμαχο για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φέρουν το χάος μαζί στη Γκόθαμ.

Τον Joker δεν τον είδαμε καθόλου, αλλά ο Matt Reeves επιφυλάσσεται σίγουρα για μια επόμενη ταινία. Μέχρι τότε όμως, μέχρι το επόμενο The Batman, είπε να μοιραστεί με το κοινό μια θολή, κομμένη σκηνή περίπου 5 λεπτών, με τον Batman και τον Joker να συνομιλούν στο Άρκαμ.

Φαίνεται πως ο Bruce Wayne επισκέφθηκε τον Joker στο Άρκαμ για να του ζητήσει βοήθεια σχετικά με τον Riddler, αλλά φυσικά αυτό που πήρε ως απάντηση ήταν αινιγματικές ατάκες και γέλιο, σε μια σκηνή που θύμισε κάτι από Hannibal Lecter.

Αρκετά από τα χαρακτηριστικά του Joker που υποδύεται ο – μάλλον ιδανικός για τον ρόλο – Barry Keoghan (Dunkirk, Killing of A Sacred Deer) είναι διακριτά και σίγουρα δημιουργούν μια πιο ωμή εικόνα του ήρωα, αφού το δέρμα του είναι ξεφτισμένο, τα μαλλιά του αλλού υπάρχουν, αλλού δεν υπάρχουν και φαίνεται πως είναι ένας Joker σε προηγούμενο εξελικτικό στάδιο, σε μια διαδικασία μετάβασης προς την εικόνα που γνωρίζουμε.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Park Row: Ένα εστιατόριο αφιερωμένο στον Batman – Σαν να είσαι στην πόλη Gotham με υψηλή γαστρονομία

Zoe Kravitz: Το 2012 διώχθηκε από audition του Batman λόγω του χρώματός της – Δέκα χρόνια μετά είναι πρωταγωνίστρια

The Batman: Έκανε ρεκόρ στις εισπράξεις – Εδραιώνεται η υπεροχή των ταινιών με σούπερ ήρωες