Το Συμβούλιο εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ λέει πώς οι πολίτες του πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό και όσοι είναι στην Αίγυπτο θα πρέπει να φύγουν.

Αιγύπτιος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε δύο Ισραηλινούς τουρίστες την Κυριακή, τη δεύτερη μέρα κατά την οποία μαίνονταν ο πόλεμος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων μαχητών.

Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ δήλωσε αργότερα πως οι πολίτες θα πρέπει να εξετάσουν το αν θα πρέπει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.

Το χρονικό

Ο αστυνομικός πυροβόλησε «τυχαία» εναντίον μιας Ισραηλινής ομάδας που επισκεπτόταν την Αλεξάνδρεια χρησιμοποιώντας το προσωπικό του όπλο. Ένα τέταρτο άτομο τραυματίστηκε και ο αστυνομικός συνελήφθη άμεσα.

Το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τους θανάτους σε ανακοίνωσή του. Το Κάιρο δεν έχει σχολιάσει την επίθεση. Σημειώνεται πως η Αίγυπτος ήταν η πρώτη Αραβική χώρα που υπέγραψε ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ το 1979 ενώ έχει διατελέσει και ενδιάμεσος μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Ισραηλινοί τουρίστες επισκέπτονται συχνά την Αίγυπτο αλλά παρά τις διπλωματικές σχέσεις το Ισραήλ παραμένει μη δημοφιλές μεταξύ των Αιγυπτίων. Το Σάββατο ο πρόεδρος της Αιγύπτου προειδοποίησε για τον φαύλο κύκλο των εντάσεων που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

*Kεντρική φωτογραφία: Getty Images