Η Νόα Κιρέλ, η 22χρονη τραγουδίστρια που εκπροσώπησε το Ισραήλ στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι «Unicorn» κατακτώντας την 3η θέση, έστειλε το δικό της μήνυμα για τις δύσκολες στιγμές που επικρατούν τις τελευταίες ώρες, μετά την επίθεση της Χαμάς. 

Η ποπ τραγουδίστρια, η οποία είναι διάσημη στο Ισραήλ, έγραψε στο προφίλ της στο Instagram:  «Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για μένα να τις χωνέψω και ακόμα προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω τον απέραντο πόνο που βιώνω εγώ και η χώρα μου

Χθες, νωρίς το πρωί πάνω από 3000 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον μας, 300+ αδελφοί και αδελφές μας σφαγιάστηκαν από τρομοκράτες που διείσδυσαν στις πόλεις μας, 1000+ τραυματίστηκαν, και στρατιώτες και πολίτες μας (συμπεριλαμβανομένων αθώων παιδιών και ηλικιωμένων) απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα. Η καρδιά μου πονάει για τα θύματα και τις οικογένειες που επηρεάζονται από αυτή την καταστροφική σφαγή. Η καρδιά μου είναι μαζί σας και προσεύχομαι για την ταχεία επιστροφή των αδελφών μας στην πατρίδα». 

Η Νοά Κιρέλ έκλεισε το μήνυμα λέγοντας πως «δεν έχω αμφιβολία, θα επικρατήσουμε».

Λίγες ώρες αργότερα, η Νόα Κιρέλ ανήρτησε ένα ακόμη insta story, μετά από μήνυμα που έλαβε, γράφοντας της: «Γεια σου Νόα, χθες το βράδυ ο διοικητής μου Ταγματάρχης Avi Hovlashovili έπεσε στον πόλεμο σαν αληθινός ήρωας και πολεμιστής. Ήθελα να σου πω ότι του άρεσαν πολύ τα τραγούδια σου, σε κάθε βόλτα με το αυτοκίνητο ήταν σίγουρο ότι θα υπήρχε μια λίστα αναπαραγωγής σου. Πάντα αστειευόμασταν, “τι θα γίνει τη μέρα που θα τη γνωρίσεις; Τι θα της πεις;” Δυστυχώς, δεν πρόλαβες να γνωρίσεις τον τρελό πολεμιστή που αγαπούσε τη Νόα».

Ισραήλ

 Το μήνυμα που έστειλαν Γκαλ Γκαντότ και Νέτα για το Ισραήλ

Την ίδια ώρα, η «Wonder Woman» του κινηματογράφου, Γκαλ Γκαντότ, έστειλε το δικό της μήνυμα για το Ισραήλ, γράφοντας στο προφίλ της πως «Τουλάχιστον 250 Ισραηλινοί έχουν δολοφονηθεί και δεκάδες γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι κρατούνται ως όμηροι στη Γάζα, από την παλαιστινιακή στρατιωτική ομάδα Χαμάς. Πάνω από 3.000 ρουκέτες πήραν φωτιά. Η Χαμάς κρατάει ομήρους, ελέγχει βάσεις και οικισμούς στο Ισραήλ. Υπήρξαν περισσότεροι από 1.500 τραυματίες και συνεχίζονται βαριές μάχες.

Ακούω τις φωνές τους και χτυπούν την πόρτα. Είμαι με τα δύο μικρά μου παιδιά. Η καρδιά μου πονάει. Προσεύχομαι για όλους εκείνους που πονούν».

Με ένα βίντεο, όπου ο Τζο Μπάιντεν μιλούσε για το Ισραήλ, η Νέτα, που κέρδισε την Eurovision το 2018, με δάκρυα στα μάτια, έγραψε πως «ευχαριστούμε Τζο Μπάιντεν. Προσπαθώ να βρω τη δύναμη να σας εξηγήσω τι συμβαίνει εδώ πέρα» και στη συνέχεια ανέβασε ένα ακόμη που έλεγε:

«Προσπαθώ να κάνω αυτό το βίντεο γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, οι άνθρωποι να ξέρουν πραγματικά τι πραγματικά συμβαίνει εδώ. Μέχρι τώρα πάνω από 200 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί, 15.000 έχουν τραυματιστεί. Άνθρωποι, δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι, κρατούνται όμηροι, γυναίκες παιδιά, και στρατιώτες έχουν κρατηθεί όμηροι με τη βία. Άλλοι ψάχνουν τους αγαπημένους τους…».