Από το Κάβο Ντόρο περνάμε με καιρό και έχουμε να το λέμε για το πόσο ζόρικο είναι. Φανταστείτε, λοιπόν, τους επιβάτες σε κρουαζιερόπλοιο που έπεσαν σε σφοδρή καταιγίδα στον Βισκαϊκό Κόλπο και έβλεπαν κύματα 9 μέτρων να χτυπούν με μανία το πλοίο, με αποτέλεσμα 100 εξ αυτών να τραυματιστούν.

Το Spirit of Discovery της εταιρείας Saga Cruises βρισκόταν σε φάση ολοκλήρωσης ενός ταξιδιού 14 διανυκτερεύσεων με προορισμό τα Κανάρια Νησιά και επέστρεφε στη Βρετανία. Το περασμένο Σάββατο όμως, έπεσε πάνω σε καταιγίδα στον Ατλαντικό Ωκεανό και επικράτησε πραγματικό χάος και μάλιστα για πολλές ώρες.

Σύμφωνα με το BBC, κύματα εννέα και πλέον μέτρων χτυπούσαν με μανία το Spirit of Discovery προκαλώντας πανικό αλλά και περίπου 100 τραυματισμούς. Πέντε από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν πιο σοβαρά, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Spirit of Discovery δυστυχώς βρέθηκε στις δύσκολες καιρικές συνθήκες αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ξεκίνησε την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πλοίο ήταν ασφαλές, αλλά λόγω των επιπτώσεων της καταιγίδας ορισμένοι επισκέπτες υπέστησαν τραυματισμούς. Όλοι τους έλαβαν άμεση περίθαλψη από το ιατρικό προσωπικό του πλοίου.

Αν και ο καιρός είναι σαφώς εκτός του ελέγχου μας, θέλουμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη από όλους όσους επλήγησαν, οι οποίοι επέστρεψαν με ασφάλεια, στην πατρίδα τους σε πιο ήρεμες θάλασσες».