Πώς θα σου φαινόταν να ζεις στη θάλασσα για τα επόμενα 3.5 χρόνια; Η εταιρεία Villa Vie Residences ανακοίνωσε πως τον Μάιο του 2024 θα ξεκινήσει μια κρουαζιέρα με διάρκεια κοντά 1.300 ημερών, στην οποία η ελάχιστη διάρκεια παραμονής είναι οι 35 μέρες και οι υπηρεσίες που προσφέρει, είναι του ανώτερου επιπέδου, πάντοτε όμως με το ανάλογο τίμημα.

Το εν λόγω πλοίο, ονόματι Braemar, είναι 30 ετών, αλλά έχει υποστεί επέκταση και ανακαίνιση το 2019 και ήταν η χρονιά που έγινε το μεγαλύτερο πλοίο που περνάει τη Διώρυγα της Κορίνθου, παρόλα αυτά δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να μη μπορεί να προσαράξει εύκολα σε λιμάνια.

Κρουαζιέρα 3.5 χρόνια

Διαθέτει 485 καμπίνες με συνολική χωρητικότητα 924, διαθέτει 8 καταστρώματα, έναν διάδρομο για περπάτημα, μια τεράστια πισίνα, 4 τζακούζι, 3 εστιατόρια, 8 μπαρ και 4 lounge μπαρ, κέντρο ευεξίας, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη και κέντρο υγείας, ενώ έχουν επιστρατευτεί η Starlink κι η Viasat 3 για να φροντίσουν ώστε το wi-fi να είναι το καλύτερο κι όχι αυτό που συναντά κανείς σε πλοίο. Επιπλέον, για αυτούς που θα θέλουν να μαγειρεύουν, θα υπάρχει ειδικός σταθμός με κουζίνες και σεμινάρια μαγειρικής.

Το ταξίδι έχει συνολική διάρκεια 1.301 μέρες και θα περάσει από 147 χώρες, με πάνω από έναν σταθμό σε κάθε χώρα, συνολικά 425 λιμάνια, με την παραμονή σε κάθε λιμάνι να είναι από 2 μέχρι 7 μέρες, έχοντας ο καθένας τη δυνατότητα να ζήσει και σε κάποια πόλη. Εκτός από αυτούς που θα επιλέξουν λιγότερο διάστημα, υπάρχουν κι αυτοί που μπορεί να θέλουν παραπάνω. Έτσι, το πλάνο είναι το ταξίδι να γίνει και δεύτερη φορά απανωτά.

Όσο για τις τιμές, κάθε άτομο που είναι για εσωτερική καμπίνα, θα πληρώνει 89 δολάρια τη μέρα, άρα 32.485 δολάρια τον χρόνο και 97.455 για τη συνολική διάρκεια. Οι εξωτερικές καμπίνες, με θέα στη θάλασσα, κοστίζουν 119 δολάρια τη μέρα και κάθε επιβάτης θα καλείται να προπληρώνει πακέτο μέχρι 120 ημέρες. Οι τιμές αυτές αφορούν σε ενοικίαση. Αν κάποιος θέλει, μπορεί να αγοράσει την καμπίνα, όπως θα αγόραζε ένα σπίτι, και να του ανήκει για μια 15ετία, όση η διάρκεια ζωής του πλοίου.

Η πιο ακριβή επιλογή είναι καμπίνα στο μπαλκόνι με 249.000 δολάρια, ενώ όσοι τις έχουν αγοράσει, θα πληρώνουν από 1.750 ως 4.000 δολάρια κατ’ άτομο τον μήνα. Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να νοικιάσει την καμπίνα του, άρα να αναπτυχθεί και μια θαλάσσια συνθήκη τύπου Airbnb.

* Πηγή: CNN