Στο Ashkelon, στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας βασιλεύει ο τρόμος και η σύγχυση. Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τότε που οι μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, εισέβαλαν στη Λωρίδα της Γάζας, τα ξημερώματα του Σαββάτου εξαπολύοντας μια θανατηφόρα επίθεση σε αμάχους με 700 Ισραηλινούς νεκρούς και 2.150 τραυματίες.

Τη Κυριακή τα ξημερώματα η POLITICO ξεκίνησε ένα οδοιπορικό στη περιοχή και οδηγώντας από το Τελ Αβίβ με κατεύθυνση την Λωρίδα της Γάζας, τελικά έφτασε στo Ashkelon, στο βορειότερο σύνορο με τη Λωρίδα της Γάζας. Τραυματισμένοι πολίτες περνούσαν συνεχώς τη πόρτα των επειγόντων περιστατικών την Κυριακή το απόγευμα.

Λωρίδα της Γάζας Χαμάς
(Photo credits: Mustafa Hassona/Anadolu Agency via Getty Images)

Το Sderot ήταν μια από τις πρώτες πόλεις που η Χαμάς εισέβαλε το Σάββατο το πρωί και πυροβολούσε αδιάκριτα αμάχους. Τελικά ο Ισραηλινός στρατός ανέλαβε τελικά τον έλεγχο του τοπικού αστυνομικού σταθμού, τη Κυριακή το πρωί, κατεδαφίζοντας ολόκληρο το κτήριο, αφού οι τρομοκράτες οχυρώθηκαν μέσα λίγες ώρες πριν. Όμως τη Κυριακή το βράδυ Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν μια ύποπτη διείσδυση τρομοκρατών εντός της πόλης. Ο στρατός μπορεί να έχει ανακτήσει τον έλεγχο αλλά η ασφάλεια δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη.

Πηγή: POLITICO

* Credits: Getty Images