Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει αναπνευστική λοίμωξη και θα χρειαστεί να περάσει «μερικές ημέρες» στο νοσοκομείο για θεραπεία, όπως ανέφερε το Βατικανό σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη (29/03).

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Βατικανού ανέφερε ότι ο 86χρονος ποντίφικας είχε για αναπνευστικές δυσκολίες τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι εξετάσεις του έδειξαν ότι δεν πάσχει από COVID-19, σύμφωνα με το Reuters.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι συγκινημένος από τα πολλά μηνύματα που έλαβε και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την εγγύτητα και την προσευχή», επεσήμανε ακόμα το Βατικανό.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγες ώρες μετά την απροσδόκητη διακομιδή του Πάπα Φραγκίσκου στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Το Βατικανό δήλωσε, αρχικά, ότι ο έλεγχος είχε προγραμματιστεί, αλλά τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης το αμφισβήτησαν, λέγοντας ότι μια τηλεοπτική συνέντευξη με τον Πάπα Φραγκίσκο, που είχε οριστεί για το απόγευμα της Τετάρτης (29/03), ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε στην εβδομαδιαία γενική ακρόαση στο Βατικανό και φαινόταν καλά στην υγεία του.

Eπιβαρυμένη η υγεία του Πάπα Φραγκίσκου

Ο Πάπας Φραγκίσκος πάσχει από εκκολπωματίτιδα, μια πάθηση που μπορεί να μολύνει το παχύ έντερο, και υποβλήθηκε σε επέμβαση στο νοσοκομείο Gemelli το 2021 για την αφαίρεση μέρους του παχέος εντέρου του. Ακόμα, είπε ότι η πάθηση επέστρεψε και ότι τον κάνει να παίρνει βάρος, αλλά ότι δεν ανησυχεί υπερβολικά. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό τον περασμένο Ιανουάριο.

Επίσης, ο ίδιος έχει πρόβλημα με το γόνατό του και χρησιμοποιεί εναλλάξ μπαστούνι και αναπηρικό αμαξίδιο κατά τις δημόσιες εμφανίσεις του. Πάντως, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε, πέρσι, στο Reuters σε συνέντευξή ότι προτίμησε να μην κάνει χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του επειδή δεν ήθελε να επαναληφθούν οι μακροχρόνιες αρνητικές παρενέργειες από την αναισθησία, τις οποίες υπέστη μετά την επέμβαση του 2021.

Photo credits: Getty Images