Το ιδιωτικό κάστρο των καλοκαιρινών διακοπών των Κένεντι στη Γαλλική Ριβιέρα, τη μεσογειακή ακτογραμμή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, διατίθεται προς πώληση. Σύμφωνα με τη New York Post, στην τεράστια πισίνα της έπαυλης ο αείμνηστος πρόεδρος των Η.Π.Α. έμαθε κολύμπι. Στην ιστοσελίδα ακινήτων Savills, όπου είναι καταχωρημένη η πολυτελής κατοικία, η ζητούμενη τιμή είναι 35,5 εκατομμύρια δολάρια. Το τεράστιο ακίνητο των 44 στρεμμάτων στο Valbonne της Κυανής Ακτής είναι γνωστό ως «Domaine de Beaumont».

«Πρόκειται για ένα μοναδικό ακίνητο, μόλις 10 χιλιόμετρα από τη ζωντανή πόλη των Καννών. Μπαίνεις σε ένα οίκημα εποχής που περιβάλλεται από εξαιρετικούς χώρους και προσφέρει μια μοναδική θέα, όπου κυριαρχούν η ηρεμία και η ιδιωτικότητα», δήλωσε στην εφημερίδα The Post ο Bruno Gruat, υπεύθυνος της Savills στη Γαλλική Ριβιέρα.

Οι Κένεντι περνούσαν αρκετό χρόνο τα καλοκαίρια τους στο «Domaine de Beaumont», όταν ο πατέρας της οικογένειας Τζόζεφ Πάτρικ, υπηρέτησε ως Αμερικανός πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1938 έως το 1940. Ο πατριάρχης και η σύζυγός του, Ρόουζ διέμεναν στο επιβλητικό αυτό κτήμα στην Γαλλική Ριβιέρα συμπεριλαμβανομένου του μελλοντικού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι και των μελλοντικών γερουσιαστών Ρόμπερτ Φ. Κένεντι και Εντουαρντ Μ. «Τεντ» Κένεντι.

Πόσα δωμάτια διαθέτει η βίλα

Το οίκημα είναι φωλιασμένο στους καταπράσινους λόφους μεταξύ Valbonne και Mougins και βρίσκεται σε απόσταση μόλις λίγων λεπτών από την αίγλη των Καννών. Η βίλα των εννέα υπνοδωματίων με τη θερμαινόμενη πισίνα 20 μέτρων και τον ιδιωτικό ελαιώνα, χτίστηκε το 1920 για τον κύριο και την κυρία Carr, ένα πλούσιο ζευγάρι Αμερικανών που αναζητούσε μια απόδραση στη Νότια Γαλλία. Για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο απευθύνθηκαν στον Γάλλο αρχιτέκτονα Jacques Couelle, γνωστός με το ψευδώνυμο «αρχιτέκτονας των δισεκατομμυριούχων», του οποίου το έργο είναι διάσημο για την ενσωμάτωση των κατοικιών στο υπάρχον περιβάλλον.

Η κύρια κατοικία, διαθέτει μια φωτεινή και ευάερη αίθουσα υποδοχής, τραπεζαρία, σάλα πρωινού, σαλόνι, μεγάλη κουζίνα και μια αίθουσα κινηματογράφου και παιχνιδιών – για τις σπάνιες ημέρες που δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης να περάσει την ημέρα του χαλαρώνοντας δίπλα στην πισίνα. Υπάρχει επίσης μια σκεπαστή βεράντα με αρκετό χώρο για να καθίσουν τουλάχιστον δώδεκα άτομα για δείπνο, καθώς και ένα κελάρι κρασιών με ελεγχόμενη θερμοκρασία για τα vintage μπουκάλια που γεμίζουν τις ιδιωτικές συλλογές σε τέτοιες κατοικίες. Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται όλα στον επάνω όροφο: ανεβαίνοντας τη μαρμάρινη σκάλα από το ισόγειο, υπάρχει μια κύρια σουίτα με ευρύχωρο μπάνιο και γκαρνταρόμπα, καθώς και τρία υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν πέντε ακόμη υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και μια τρίτη κουζίνα – η δεύτερη βρίσκεται στον δεύτερο όροφο).

Τι περιλαμβάνει ο εξωτερικός χώρος

Μεταξύ των εξωτερικών κτισμάτων περιλαμβάνονται ένα σπιτάκι πισίνας με ντους και φούρνο πίτσας, καθώς και δύο περίπτερα που περιβάλλουν την πύλη εισόδου. Στο πρώτο περίπτερο βρίσκεται το σπίτι του επιστάτη, ενώ στο δεύτερο ένα διαμέρισμα για τα μέλη του προσωπικού και το φυλάκιο ασφαλείας. Το «Atelier», ένα σπίτι σε στιλ Προβηγκίας, που είναι μόνο κατά το ήμισυ επιπλωμένο, βρίσκεται μέσα στο δάσος της εισόδου του κτήματος. Το πάρκο διαθέτει ένα γήπεδο τένις, έναν ελαιώνα, μια θερμαινόμενη μαρμάρινη πισίνα 20 μέτρων, λίμνες και σιντριβάνια.

Υπάρχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα που είναι διαθέσιμο αν είστε φιλικός προς τα άλογα, σύμφωνα με την καταχώριση στη Savills French Riviera. «Μέρος της γης, ένα λιβάδι, είναι επί του παρόντος αφιερωμένο στην υποδοχή αλόγων, αλλά θα ήταν επίσης δυνατό να αναπτυχθούν στάβλοι για τους λάτρεις της ιππασίας», προστίθεται στην καταχώρηση.

*Πηγή φωτογραφίας savills.com