Η δυσαρέσκεια προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου αυξάνεται, καθώς ο ηγέτης και η σύζυγός του έχουν μετακομίσει σε μια πολυτελή έπαυλη που ανήκει σε έναν δισεκατομμυριούχο φίλο τους, ενώ ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς συνεχίζει να μαίνεται στη Μέση Ανατολή.

Η έπαυλη, η οποία ανήκει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Σίμον Φάλικ, φέρεται να περιέχει ένα πυρηνικό καταφύγιο. Ο Φάλικ είναι φίλος του Μπενιαμίν και της Σάρα Νετανιάχου, σύμφωνα με την Telegraph.

Η απόφαση να μετακομίσουν στην έπαυλη την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος με τη Χαμάς, ενώ το ζευγάρι διαθέτει επίσης δύο σπίτια στην Ιερουσαλήμ και ένα τρίτο στην ακτή, προκάλεσε επικρίσεις στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Ανακαινίζουμε, εξασφαλίζουμε και χρηματοδοτούμε τρία σπίτια για την οικογένεια Νετανιάχου. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι νόμιμο αυτό», δήλωσε ο δημοσιογράφος Uri Misgav, σύμφωνα με την Telegraph, στο λογαριασμό του στο Facebook.

Όταν οι Νετανιάχου μετακόμισαν στη βίλα του Φάλικ, φέρεται μάλιστα, να έφεραν τον προσωπικό τους σεφ, ο οποίος πληρώνεται από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Αν αποδειχθεί αλήθεια, θα πρόκειται για παραβίαση της ισραηλινής νομοθεσίας που απαγορεύει στους κυβερνητικούς υπαλλήλους να εργάζονται σε ιδιωτικά σπίτια, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Η διαμάχη αυτή έρχεται την ώρα που τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν πλήγματα για την αντίδραση της κυβέρνησης στον πόλεμο.

Η δημοτικότητα του Νετανιάχου στο εσωτερικό της χώρας του έχει βυθιστεί τις τελευταίες εβδομάδες – με μόλις το 29% των Ισραηλινών να δηλώνουν ότι ήταν ο προτιμώμενος πρωθυπουργός τους σε δημοσκόπηση της 13ης Οκτωβρίου.

Στο στόχαστρο έχει βρεθεί και η σύζυγος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Σάρα, για τις πέντε ημέρες που μεσολάβησαν μεταξύ των αρχικών επιθέσεων της Χαμάς και της συγκρότησης του υπουργικού συμβουλίου πολέμου.

«Η επιρροή της στις πολιτικές αποφάσεις ξεπερνά αυτή οποιασδήποτε προηγούμενης συζύγου πρωθυπουργού στην ισραηλινή ιστορία, ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε πηγή ασφαλείας στην Telegraph. Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Ben Caspit δήλωσε στην εφημερίδα ότι «η Σάρα είναι σίγουρα ανεπιθύμητη στις κηδείες».

Ο Αμερικανοεβραίος δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Σίμον Φάλικ είναι ο πρόεδρος της Duty Free Americas, η οποία λειτουργεί πάνω από 200 καταστήματα αφορολόγητων ειδών σε αεροδρόμια και συνοριακούς σταθμούς σε όλο το δυτικό ημισφαίριο.