Η Fan Bingbing, είναι μια ηθοποιός που σπάνια εμφανίζεται εκτός των συνόρων της Κίνας, κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο έπειτα από μια φορολογική διαμάχη, που λίγο έλειψε να εκτροχιάσει την καριέρα της.

Συγκεκριμένα, το 2018, η Fan Bingbing, εξαφανίστηκε αιφνίδια από τη δημόσια σφαίρα, όταν κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή με αποτέλεσμα να της επιβληθεί πρόστιμο 130 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως όλα δείχνουν, η Fan Bingbinbg έχει επιστρέψει στο προσκήνιο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την παρουσία της στο Φεστιβάλ Καννών. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν οι ενδυματολογικές της επιλογές, καθώς σχεδόν το σύνολο των συνόλων που φόρεσε, έφεραν την υπογραφή Ασιατών σχεδιαστών μόδας.

Η σταρ του «X-Men» φωτογραφήθηκε με διαφορετικά outfits κατά τη διάρκεια του 12ήμερου Φεστιβάλ, το οποίο και ολοκληρώνεται το Σάββατο. Η ηθοποιός, έχει υπάρξει κατά καιρούς το κεντρικό πρόσωπο μεγάλων ευρωπαϊκών οίκων μόδας όπως ο Louis Vuitton και είναι η πρώτη φορά που στηρίζει σε τόσο μεγάλη έκταση τα Ασιατικά brands, φορώντας ρούχα από νοτιοκορεάτικες, φιλιππινέζικες και βιετναμέζικες μάρκες.

fan bingbing
(Photo credits: Andreas Rentz/Getty Images for Aston Martin)

Κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση στις Κάννες από το 2018, η Fan Bingbing έφτασε στην εναρκτήρια εκδήλωση της περασμένης Τρίτης (την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Johnny Depp «Jeanne du Barry») φορώντας μια δημιουργία του Christopher Bu. Το κομψό στράπλες φόρεμα της, ήταν διακοσμημένο με τίγρεις και ένα δάσος από μπαμπού, σε στυλ που θυμίζει παραδοσιακούς κινέζικους πίνακες. Για τα μαλλιά της επέλεξε ένα updo χτένισμα, προσθέτοντας διακοσμητικά στοιχεία, που παρέπεμπαν σε γκέισα.

Η Fan Bingbing έγινε «πρέσβειρα» της απωανατολίτικης ομορφιάς

Την Πέμπτη, η ηθοποιός παρουσίασε δύο ακόμη ρούχα από ασιατικές μάρκες. Στο gala έφτασε φορώντας ένα τολμηρό διάφανο τοπ, με κεντήματα από λουλούδια που κάλυπταν το στήθος. Το ασορτί ασημένιο κάλυμμα κεφαλής και μια μακριά, λεία κάπα ολοκλήρωναν το αριστοκρατικό σύνολο. Τη συγκεκριμένη εμφάνιση, επιμελήθηκε ο οίκος Miss Sohee, μια ανερχόμενη εταιρεία που ίδρυσε η Νοτιοκορεάτισσα σχεδιάστρια Sohee Park.

Αργότερα, εντοπίστηκε να φορά ένα φόρεμα στο χρώμα του χαλκού, το οποίο παρέπεμπε σε φτερά πεταλούδας, δίνοντας παράλληλα την αίσθηση ότι είναι άκαμπτο. Ο Βιετναμέζος σχεδιαστής Chung Thanh Phong, δημιούργησε για την Fan Bingbing, αυτό το εντυπωσιακό φόρεμα με λάμψεις και ασυμμετρίες.

Το βράδυ της Παρασκευής, επέλεξε ξανά σχέδιο του Chung Thanh Phong από την τελευταία συλλογή του σχεδιαστή, σε συνδυασμό με μια τσάντα δια χειρός Jimmy Choo.

Η επιλογή της να στηρίξει τους Ασιάτες σχεδιαστές, αντιμετωπίστηκε θετικά από τα social media της χώρας της. Μάλιστα, η άφιξή της στη βραδιά έναρξης του φεστιβάλ έγινε για λίγο trend στην πλατφόρμα Weibo που μοιάζει με Twitter, όπου το hashtag #FanBingbingCannes έχει προβληθεί πλέον πάνω από 6 εκατομμύρια φορές.

Βέβαια, οι εμφανίσεις της στις Κάννες δεν είναι αποκλειστικά από Ασιάτες σχεδιαστές. Το ρωσικό brand Yanina Couture βρισκόταν πίσω από το στράπλες μαύρο φόρεμα με τα κίτρινα λουλούδια ενώ ο Καναδός-Λιβανέζος σχεδιαστής Mikael Derderian, σχεδίασε για εκείνη ένα θηλυκό φόρεμα που αγκάλιαζε το σώμα της.