Tη δική της σιδηροδρομική τραγωδία βιώνει από τα ξημερώματα της Τρίτης η Ολλανδία. Ένα επιβατηγό τρένο συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είχε ξεχαστεί πάνω στις ράγες. Από τη σφοδρή σύγκρουση τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και 30 τραυματίστηκαν.

Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε κι είναι πεσμένο στο ένα πλευρό σε χωράφι. Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει στο ένα πλευρό, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά. Όπως αναφέρει το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝP, οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν ανασυρθεί από τα συγκεκριμένα δύο βαγόνια. Ο επιβατικός συρμός είχε τουλάχιστον 50 επιβαίνοντες.

 Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και τη Λάιντεν. Σε ορισμένους από τους τραυματίες προσφέρθηκαν φροντίδες επιτόπου, ενώ άλλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση είχε γίνει λόγος για μετωπική μεταξύ δύο αμαξοστοιχιών. Αποδείχτηκε, ωστόσο, λανθασμένη η πληροφόρηση.

To δυστύχημα συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες (3:25), γι’ αυτό και ο συνολικός αριθμός των επιβατών είναι σχετικά μικρός. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι από τα πιο δημοφιλή και οι συρμοί κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι γεμάτοι.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει το πρακτορείο στην συγκινητική ανταπόκριση των κατοίκων στην παροχή βοήθειας. Όλος ο πληθυσμός του χωριού έτρεξε να περιποιηθεί τους επιπόλαια τραυματίες. Συνολικά 11 άτομα φιλοξενήθηκαν για λίγες ώρες στα σπίτια του χωριού πριν αποχωρήσουν. Οι σοβαρά τραυματίες, κυρίως από το πρώτο βαγόνι, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Αξιωματούχοι από το ολλανδικό Συμβούλιο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων έχουν φτάσει ήδη στην περιοχή και ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.