Άλλη μία μέρα, άλλο ένα «επεισόδιο» με πρωταγωνιστή ποιον άλλον, τον Elon Musk. Ο 51χρονος είναι εκτός από ιδιοκτήτης -πια- του Twitter και δεινός χρήστης του, καθώς «τιτιβίζει» δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα του.

Στα χτεσινά του Tweets τα έβαλε με την Apple, καθώς την κατηγόρησε για λογοκρισία και μονοπωλιακές πρακτικές σε μια σειρά από tweets, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό τις διαφημίσεις στο Twitter.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter αναρωτιέται αν η Apple και ο διευθύνων σύμβουλός της Tim Cook «μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική».

«Η Apple έχει επίσης απειλήσει να βγάλει το Twitter από το App Store της, αλλά δεν μας λέει το γιατί», έγραψε ο Musk στο Twitter.

Ο Musk επέκρινε επίσης την προμήθεια του 30% που παίρνει η Apple από την πλειοψηφία των πωλήσεων που γίνονται μέσω του App Store της.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία όπου μια πινακίδα αυτοκινητόδρομου δίνει δύο επιλογές: Πλήρωσε 30% ή πήγαινε σε πόλεμο.

Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας επιλέγει τον δρόμο του πολέμου (έκτοτε το tweet σβήστηκε, χωρίς να έχει γίνει σαφής ο λόγος).

Elon Musk Apple

Η εικόνα που ανέβασε ο Elon στο Twitter αναφορικά με τον νέο του «πόλεμο» με την Apple.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk ασκεί κριτική στο App Store της Apple. Τον Μάιο, είχε πει ότι η προμήθεια του 30% είναι κυριολεκτικά 10 φορές υψηλότερη από ό,τι θα έπρεπε.