Εδώ το Twitter «καίγεται» και ο Elon Musk χτενίζεται. Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερη παροιμία γι’αυτό που επικρατεί στην εταιρεία από τότε που ανέλαβε το τιμόνι ο CEO της Tesla. Την ώρα που έγιναν χιλιάδες απολύσεις, την ώρα που η πτώχευση είναι προ των πυλών όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, την ώρα που μεγάλα στελέχη παραιτήθηκαν, ο Elon έκανε δημοψήφισμα για το αν θα επιστρέψει στο Twitter o Donald Trump.

Έκανε για την ακρίβεια ένα δημοψήφισμα πριν τρεις ημέρες, ρωτώντας τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου για το αν πρέπει να επαναφέρει τον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Το 52% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά και το 48% αρνητικά.

Ο Elon έγραψε «φωνή λαού, φωνή θεού» για το αποτέλεσμα και έτσι «ζωντάνεψε» ξανά τον λογαριασμό του Trump στο κοινωνικό δίκτυο, βάζοντας το κερασάκι της τούρτας στον απόλυτη κατρακύλα που έχει πάρει το λευκό πουλί.

Υπενθυμίζεται πως ο λογαριασμός του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ και νυν υποψήφιου για τις επόμενες εκλογές, είχε μπλοκαριστεί από την προηγούμενη διοίκηση του Twitter, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο. Ο Trump με μια σειρά από tweets ήταν εκείνος που υποκίνησε το χάος.

Διαβάστε ακόμη: SpaceX: Το μαύρο κουτί των παράνομων απολύσεων και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων του Elon Musk

Ποια είναι όμως η θέση του Donald Trump;

Θα περίμενε κανείς πως η επιστροφή του θα ήταν για εκείνον ένα huge γεγονός και θα το σχολίαζε δεόντως. Αμ δε. Ο Donald Trump παρά την καλή θέληση του Elon, ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο Twitter. Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνδέσμου είπε πως τον συμπαθεί τον Elon, αλλά τόνισε πως «δεν βλέπω κανένα λόγο για να επιστρέψω».

Φυσικά, άδραξε την ευκαιρία να προβάλει το δικό του κοινωνικό δίκτυο, αναφέροντας πρώτα τα προβλήματα του Twitter και στη συνέχεια διαφημίζοντας την καλύτερη περίπτωση από αυτό, δηλαδή το Truth Social.

Είναι η εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί από Startup του Trump Media & Technology Group. Είναι η πλατφόρμα του Trump, για την οποία είπε πως έχει μεγαλύτερη αφοσίωση χρηστών σε σχέση με το Twitter.

Ο ίδιος έχει περίπου 4,57 εκατομμύρια followers στο Truth Social που αποτελεί το βασικό μέσο επικοινωνίας του γνωστού επιχειρηματία με τους υποστηρικτές του. Βέβαια, σημειώνεται πως λίγο καιρό πριν, δημοσίευματα έκαναν λόγο για το «τέλος» της πλατφόρμας, αν και παρόλα αυτά συνεχίζει ακάθεκτη.