Το context μέσα στο οποίο βλέπεις έναν άνθρωπο, είναι πάντοτε αυτό που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη συμπάθεια και την αντιπάθεια. Η Super Κική έχει βρεθεί πολλές φορές σε context που την κάνει ενοχλητική και αντιπαθή και λίγες φορές έχει επιτρέψει στον εαυτό της να βρεθεί σε context που δείχνει ότι απλά είναι ένα εύκολα παρεξηγήσιμο άτομο. Όμως, αυτές οι λίγες φορές είναι και οι πιο δυνατές.

Μετά τη συνέντευξη που είχε δώσει στον Αρναούτογλου πριν 3 χρόνια, ήρθε ένα βίντεο στο κανάλι της στο Youtube, όπου, μέσα σε μία ώρα, μιλούσε για όλα τα θέματα που την έχουν φέρει στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες και τον τρόπο που επιχείρησαν να την αποτυπώσουν και εκμεταλλεύτηκαν το όνομά της οι ψυχαγωγικές εκπομπές.

Σε 61 λεπτά η Super Κική αποκάλυψε πράγματα που αγνοούσαμε ή που, καλύτερα, δεν είχαν φτάσει στο γνωστικό μας πεδίο για να μπορέσουμε να έχουμε μια πλήρη και δίκαιη εικόνα για την περίπτωσή της.

Όπως στην υπόθεση τη δικαστική που έχει εμπλακεί και την σύλληψή της πριν από κάμποσους μήνες, όπου ζητούσε τότε τη βοήθεια των φεμινιστικών σελίδων των social media και πήρε πίσω αδιαφορία. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού θα κριθεί στα δικαστήρια, ενώ και, όπως ανέφερε η ίδια η Super Κική, η πλευρά του αντιδίκου της έχει μια δικολαγνεία, αλλά τα όσα είπε, ήταν πειστικά και σε κάνουν να αναθεωρήσεις για την άποψη που έχεις σχηματίσει.

Οι περισσότεροι τότε, όταν συνελήφθη, είχαν θεωρήσει πως γυρεύει ο π*πος της τις φασαρίες και πως τα ζητάει ο οργανισμός της, ενώ πίστευαν πως είχε χρησιμοποιήσει το κάλυμμα της παρενόχλησης και κακοποίησης επειδή είναι της μόδας. Τα πράγματα δείχνουν να μην είναι καθόλου έτσι.

Τα δικαστικά της ζητήματα όμως, δεν μας αφορούν. Αυτά αφορούν το δικαστήριο. Είπε και πολλά πράγματα για την αντιμετώπιση που έχει από τις ψυχαγωγικές εκπομπές, από την Καινούργιου, τη Μπακοδήμου, τον Λιάγκα και αρκετούς άλλους.

Από την Καινούργιου στη Μπάρκα

Ότι την παίρνουν πάρα πολύ συχνά για να δώσει συνέντευξη και μετά είναι πρώτοι στο καρφί και στο ξύλο. Ότι κλαίγονται όταν τη βλέπουν και της μιλάνε δήθεν φιλικά, αλλά στις εκπομπές τους, στην πρώτη κιόλας ευκαιρία, θα την βγάλουν στη σέντρα.

Ειδικά το πιο πρόσφατο περιστατικό στην εκπομπή της Μπακοδήμου είναι ενδεικτικό. Που επειδή η Super Κική είπε ότι δεν θέλει να έχει ένα σώμα σαν της Μπάρκα, η Μπακοδήμου αντέδρασε λες και η Κική έκανε κάποιο body shaming. Εξήγησε στο βίντεο ότι «δεν λέω ότι πρέπει να πηγαίνεις κάθε μέρα στον καθρέφτη και να μουντζώνεσαι, αλλά αυτό το σώμα δεν είναι υγιές. Οφείλεις να προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο για το σώμα σου. Όλα τα άλλα μου δείχνουν τεμπελιά, ότι προτιμάς να φας».

Αν βλέπετε κάτι παράλογο σε αυτό, μάλλον κάπου έχουμε χαθεί, όταν τόσοι επιστήμονες κρούουν καμπανάκι για τα επίπεδα παχυσαρκίας στην Ευρώπη και δη στην Ελλάδα. Δεν υποστήριξε η Super Κική ότι πρέπει να κοιτάμε με απέχθεια σώματα σαν της Μπάρκα. Υποστήριξε ότι είναι ανθυγιεινό να πάμε να τα επιβάλλουμε ως πρότυπα. Ούτε είπε πως θα πρέπει να χαρακτηρίζουμε κάπως τέτοια σώματα. Οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν και αυτή απλώς απάντησε.

Μπορεί σε πολλούς να μη γεμίζει το μάτι η Super Κική, μπορεί να την θεωρούν τρας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, μπορεί κι εγώ ο ίδιος να την έκρινα πάρα πολύ αυστηρά για το σχόλιο της για τον Ξαρχάκο (η ίδια υποστηρίζει πως τα έλεγε όλα σαρκαστικά, οπότε δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε, έστω και αργά), αλλά τα όσα είπε, είναι ένα μήνυμα μπας και αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε συνολικά, εκπομπές της τηλεόρασης και δημοσιογράφοι, τους ανθρώπους που εκτίθενται και που, για κάποιο λόγο, κάθε τους ατόπημα πουλάει περισσότερο από κάθε τους καλό.

Μπροστά στα clicks, η Super Κική ας γίνει ένα σαρκίο να το κατασπαράξουμε

Είναι πραγματικότητα πως η Super Κική είναι ένα ευπώλητο προϊόν όταν εκθέτει τον εαυτό της με αρνητικό τρόπο. Όταν δίνει αφορμές – αναγνωρίζει και η ίδια πως σε αυτό έχει μερίδιο ευθύνης – για κακοπροαίρετη κριτική, όσοι καταπιάνονται με τις πράξεις της, δεν έχουν φρένο.

Και δεν είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο θύμα της μανίας για clicks. Οι περισσότεροι αρθρογράφοι, αν όχι όλοι, γράφουν ελαφρά τη καρδία. Και στο γράψιμο, όταν βάλεις τον εαυτό σου σε mode μίσους, η μία πρόταση φέρνει την άλλη και καταλήγεις να έχεις καταρρακώσει έναν άνθρωπο. Και δε σε νοιάζει γιατί βλέπεις να μετράνε τα clicks, να διαβάζεται το κείμενο από 10-20-50.000 ανθρώπους. Και πείθεις τον εαυτό σου πως ήταν μια καλή μέρα στη δουλειά.

Μόνο που δεν είναι έτσι. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο από το να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, να αναθεωρείς και να βάζεις στόχο να αλλάξεις, να γίνεις καλύτερος. Όσα είπε η Super Κική είναι μια ευκαιρία που όσοι έχουν ανοιχτά μάτια, θα την αδράξουν. Οι υπόλοιποι θα πείθουν εαυτούς πως είναι στη σωστή πλευρά, πως αυτή είναι η δουλειά, πως κάνουν απλά τη δουλειά τους και άλλα τέτοια ανεδαφικά κλισέ.

Ένα reality check, όσο άβολο κι αν είναι, όσο κι αν σε αναγκάζει να παραδεχτείς πως κάπου είσαι λάθος – δεν είναι ντροπή να κάνεις λάθος, δεν είναι έγκλημα, όλοι κάνουμε – είναι πάντοτε γόνιμο και ωφέλιμο.