Μετά από σχεδόν έναν χρόνο μετά το μοιραίο συμβάν που στέρησε τη ζωή στη Halyna Hutchins, ο Alec Baldwin και ο σύζυγός της έφτασαν σε μια συμφωνία μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε ώστε να συνεχιστούν τα γυρίσματα της ταινίας Rust που είχαν διακοπεί και η ταινία να βγει, έστω καθυστερημένα, στις αίθουσες στο φινάλε του 2023 ή στις αρχές του 2024.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα αρχίσουν ξανά τον Ιανουάριο και ο Matthew Hutchins θα αναλάβει ρόλο παραγωγού στο γουέστερν, μια κίνηση που δείχνει ότι υπάρχει σύμπνοια με τα στελέχη της ταινίας πως ο θάνατος της γυναίκας του ήταν απλώς ένα τρομερό δυστύχημα και όχι κάποια αμέλεια ή κακή προετοιμασία της παραγωγής. Μένει βέβαια ακόμα η ετυμηγορία του αστυνομικού γραφείου του Σάντα Φε για το αν υπάρχει ευθύνη να αποδοθεί.

Ο Alec Baldwin είχε από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσει πως δεν πάτησε τη σκανδάλη και πως αν υπάρχει ευθύνη, αυτή ανήκει στους υπεύθυνους για τα stunt και τα props που δεν είχαν διασφαλίσει το όπλο και δεν το είχαν αδειάσει.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως σήμερα υπήρξε συμβιβασμός στην αστική υπόθεση που αφορά στην οικογένεια της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins. Στη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαδικασίας, όλοι ξεκαθάρισαν πως επιθυμία τους είναι να γίνει το καλύτερο για τον γιο της. Ευγνωμονούμε όλους όσοι συνέβαλαν στον συμβιβασμό γι΄αυτή την τραγική και τόσο επώδυνη κατάσταση», έγραψε ο Alec Baldwin σε σχετική ανάρτηση στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

«Έχουμε καταλήξει σε έναν συμβιβασμό, που απομένει η δικαστική επιβεβαίωσει, για την υπόθεση θανάτου εις βάρος των παραγωγών του Rust, συμπεριλαμβανομένων των Alec Baldwin και της Rust Movie Productions, LLC. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η υπόθεση θα εκπέσει. Τα γυρίσματα του Rust, στο οποίο θα είμαι πλέον παραγωγός, θα αρχίσουν ξανά με όλα τα βασικά στελέχη τους τον Ιανουάριο του 2023.

Δεν έχω κανένα στόχο να δεσμευτώ σε αντίποινα ή στο να αποδώσω κάπου την ευθύνη. Όλοι μας πιστεύουμε πως ο θάνατος της Halyna ήταν ένα τραγικό δυστύχημα. Ευχαριστώ τους παραγωγούς και την κοινότητα της ψυχαγωγίας που συναποφασίσαμε να τιμήσουμε την τελευταία δουλειά της Halyna», ενημέρωσε ο Matthew Hutchins.

Ο Joel Souza, σκηνοθέτης της ταινίας που είχε τραυματιστεί σοβαρά από τη σφαίρα, ανέφερε πως η απόφαση να συνεχίσουν τα γυρίσματα είναι γλυκόπικρη. «Κάθε μου προσπάθεια σε αυτή την ταινία θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Halyna και στην κληρονομιά της, στο να την κάνουμε περήφανη. Είναι προνόμιο να το δω όλο αυτό για εκείνη».

Στα γυρίσματα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συμμετέχει η Hannah Gutierrez-Reed, η υπεύθυνη οπλισμού της παραγωγής, αυτή που κατηγόρησε από την πρώτη στιγμή ο Alec Baldwin.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Σοφία Αλιμπέρτη: Η μεγάλη αλλαγή, η ζωή της στην Πάρο και η πιθανότητα τηλεοπτικής επιστροφής

Σίσσυ Χρηστίδου – Θοδωρής Μαραντίνης: Πώς η συνεπιμέλεια αναγκάζει την παρουσιάστρια να πληρώνει εκείνη διατροφή στον τραγουδιστή

«Κλασικός Μάνεσης» λέει η μία, «δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με Μάνεση», λέει η άλλη: Μελέτη και Σκορδά «έστησαν στον τοίχο» τον παρουσιαστή