Ένας δικαστής απέρριψε την αγωγή που έγινε κατά του Marilyn Manson, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για βιασμό και απόπειρα δολοφονίας. Παρόλα αυτά το δικαστήριο αποφάσισε ότι η υπόθεση δεν μπορεί να προχωρήσει προς το παρόν.

Σύμφωνα με το Pitchfork, ο δικαστής έκρινε ότι οι ισχυρισμοί που έγιναν στη μήνυση δεν ήταν επαρκείς. Η γυναίκα που εμπλέκεται στην υπόθεση, η οποία είναι γνωστή μόνο ως Jane Doe, άρχισε να βγαίνει με τον Manson το 2011. Από τώρα έχει 20 ημέρες για να τροποποιήσει την αγωγή της.

Το πιο σοκαριστικό σημείο στην μήνυση υποστηρίζει ότι της έδειξε ένα βίντεο που κρατούσε κλειδωμένο σε ένα χρηματοκιβώτιο. Το βίντεο φέρεται να απεικόνιζε κακοποίηση μιας θαυμάστριας μετά από μια εμφάνιση του, το 1996 στο Hollywood Bowl. Φέρεται να την αναγκάζει να πιει ούρα, να την απειλεί με όπλο και μπορεί να την έχει χτυπήσει με όπλο.

Μια πηγή ισχυρίζεται ότι το βίντεο είναι στην πραγματικότητα μια ταινία μικρού μήκους που προορίζεται για ένα έργο που έμεινε στο ράφι. Η ταινία, όπως ισχυρίστηκε η γυναίκα στα νομικά έγγραφα, την έκανε να φοβηθεί για τη ζωή της. Αλλά όταν πήγε να επιστρέψει ένα κλειδί σπίτι του Manson, ισχυρίζεται ότι τη βίασε με το ζόρι και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει.

Ποιες άλλες αγωγές αντιμετωπίζει ο τραγουδιστής

Ο 52χρονος Manson αντιμετωπίζει επίσης τρεις άλλες αγωγές, με έναν πρώην βοηθό να οδηγεί τον τραγουδιστή στο δικαστήριο για κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, βίας και παρενόχλησης.

Τον Απρίλιο, η ηθοποιός του Game of Thrones, Esmé Bianco, μήνυσε επίσης τον Manson για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ τον Ιούνιο, το μοντέλο Ashley Morgan Smithline τον πήγε στο δικαστήριο με κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, σεξουαλικής βίας, παράνομης φυλάκισης και σκόπιμης πρόκλησης συναισθηματικής δυσφορίας.

Ακόμα, η Evan Rachel Wood τον χαρακτήρισε ως φερόμενο κακοποιό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν μια  «φρικτή στρέβλωση της πραγματικότητας».

https://www.intronews.gr/4983-2-to-vary-timima-tou-na-echeis-synergastei-me-ton-petro-filippidi

Τι απαντά ο Manson

«Οι επαφές ήταν πάντα απολύτως συναινετικές με τους ομοϊδεάτες συντρόφους. Ανεξάρτητα από το πώς – και γιατί – οι άλλοι επιλέγουν τώρα να παρερμηνεύσουν το παρελθόν, αυτή είναι η αλήθεια».

H Wood είπε ότι ο τραγουδιστής είναι ένας «επικίνδυνος άντρας». «Άρχισε να με πλησιάζει όταν ήμουν έφηβη και με κακοποίησε φρικτά για χρόνια. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου και χειραγωγήθηκα για να με υποτάξει. Δεν ζω με τον φόβο των αντιποίνων, της συκοφαντίας ή του εκβιασμού.

Είμαι εδώ για να εκθέσω αυτόν τον επικίνδυνο άνθρωπο και να προειδοποιήσω τις βιομηχανίες που του επέτρεψαν την προβολή, πριν καταστρέψει άλλες ζωές».

Τέλος της συνεργασίας του Manson με την δισκογραφική του

Μετά τους ισχυρισμούς, η εταιρεία του Manson, Loma Vista Records, ανακοίνωσε ότι διέκοψε την συνεργασία μαζί του, όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε δήλωσή της στο The Hollywood Reporter, η δισκογραφική εταιρεία ανέφερε: «Υπό το φως των σημερινών ανησυχητικών ισχυρισμών της Evan Rachel Wood και άλλων γυναικών που κατονομάζουν τον Marilyn Manson ως κακοποιό τους, η Loma Vista θα σταματήσει να προωθεί περαιτέρω το τρέχον άλμπουμ του, κάτι που τίθεται αμέσως ισχύ. Επίσης αποφασίσουμε να μην συνεχίσουμε και την μελλοντική μας συνεργασία μαζί του».

Η επίθεση στο New Hampshire το 2019

Ακόμα είχε κατηγορηθεί ότι σε μία συναυλία του στο New Hampshire το 2019, επιτέθηκε σε μία γυναίκα στο κοινό που μαγνητοσκοπούσε το show, βρίζοντάς την και φτύνοντας πάνω της.

Από τότε υπήρχε σε ισχύ ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αλλά παραδόθηκε φέτος τον Ιούλιο στην αστυνομία του Λος Άντζελες, οπότε η εκδίκαση της υπόθεσής του ορίσθηκε για τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο καλλιτέχνης αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση και διασφαλίζοντας ότι δεν πρόκειται να έρθει σε επαφή με το θύμα στο οποίο επιτέθηκε. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Marilyn Manson είναι πλημελληματικού χαρακτήρα και μπορεί να τιμωρηθούν με φυλάκιση έως ένα έτος και πρόστιμο 2.000 δολαρίων.