Η Αιμιλία Υψηλάντη μίλησε για πρώτη φορά για την απώλεια της μοναχοκόρης της, η οποία πέθανε σε ηλικία 55 ετών, τον Νοέμβριο του 2022. Με περίσσεια δύναμη και απλότητα αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτήν την απώλεια. «Οφείλω στην κόρη μου, να είμαι όπως πρέπει. Να προσπαθώ να είμαι αξιοπρεπής».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», η γνωστή ηθοποιός περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε. «Συνέχισα να παίζω γιατί φοβήθηκα πως αν σταματούσα, μπορεί να μην ήθελα να γυρίσω ξανά στο θέατρο. Το θέατρο είναι η σανίδα σωτηρίας μου. Πρέπει ο άνθρωπος να φτιάξει διάφορα σενάρια για να μπορέσει να κρατηθεί, γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα που λέγεται σεβασμός στη ζωή. Οφείλω στην κόρη μου, να είμαι όπως πρέπει. Να προσπαθώ να είμαι αξιοπρεπής. Αυτό δεν απαλύνει κανέναν πόνο, αλλά είναι ένα γερό κράτημα. Πρέπει να πεθάνουμε όρθιοι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό, τι αφορά την καριέρα της δεν δίστασε να αποκαλύψει κάποιες από τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. «Οι ανεργίες που έχω περάσει στη δουλειά είναι πάρα πολλές. Δεν πήγαινα διακοπές στο καλοκαίρι, ήμουν σπίτι και περίμενα μήπως χτυπήσει το τηλέφωνο για δουλειά. Όταν μπήκα στον κινηματογράφο, ξαφνικά είχα κάποιο “πόλεμο”. Αλλά δεν νομίζω ότι με ενδιέφερε τότε, και φυσικά ούτε τώρα…».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μιλώντας για τις σχέσεις που αναπτύσσονται στο θέατρο, η Αιμιλία Υψηλάντη παραδέχτηκε ότι δεν έχει φίλιες με άτομα του χώρου, αλλά πολύ καλές ανθρώπινες σχέσεις. «Έχω φίλους γιατί κυρίως εκείνοι προσπάθησαν. Θαυμάζω αυτούς που έχουν έναν φίλο από μικρά παιδιά και το συνεχίζουν σε όλη τους την ζωή» πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε πως «Η ομορφιά δημιουργεί και προβλήματα, όπως τη ζήλια. Δεν με άφησε ποτέ κανένας άνδρας, εγώ τους άφησα. Η δημόσια έκθεση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα».