Ο Emmanuel Macron κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία έχει χαρίσει διάφορα memes. Αν και άθελα του, έχει γίνει viral και η εικόνα του είναι παντού. Αρχικά, προκάλεσε πανικό  με την φωτογραφία, όπου πρόβαλε περήφανα το δασύτριχο στήθος του. Τώρα μια έκφρασή του, ήταν η αφορμή για ένα νέο τρολάρισμα.

Το γαλλικό Twitter φαίνεται ότι ασχολήθηκε με τη στάση του Macron απέναντι στην Marine Le Pen στο debate, όταν επιχειρηματολογούσε. Προφανώς, κι αυτή η έκφραση ταιριάζει σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Η απόγνωση στο βλέμμα του είναι εμφανέστατη. Κάποιοι άλλοι θα πουν ότι είδε κάτι πολύ κιουτ και έκανε κάπως «Aww», πριν συνοφρυωθεί.

Δεν ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Τι θα μπορούσε να βλέπει, λοιπόν, ο συνοφρυωμένος αλλά κατά τα άλλα γλυκούλης Macron. Ή τέλος πάντων τι θα μπορούσε να σκέφτεται ο οποιοσδήποτε με αυτό το ύφος;

Τι σκεφτόταν ο Macron

Όταν νηστεύεις και όλοι γύρω τρώνε σουβλάκια

Ξέρουμε αυτό το βλέμμα. Το παίρνεις ότι περνάς μπροστά από τα σουβλατζίδικα και ζαχαροπλαστεία της πόλης, ενώ νηστεύεις. Το πράγμα χειροτερεύει όταν όλοι γύρω σου χλαπακιάζουν μπέργκερ, την ώρα που εσύ την βγάζεις με μαυρομάτικα. Το ύφος του Macron ενώ λιμπίζεσαι το πιτόγυρο, είναι ένα βήμα πριν την «αμαρτία». Εκτός αν έχεις τόση αυτοσυγκράτηση που θα κάτσεις να ανέχεσαι τόσες «ακολασίες» γύρω σου.

«Έκλεισα τον θερμοσίφωνα;»

Το ερώτημα που βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά. Ακόμα και τον Emmanuel Macron. Φαντάσου τώρα να είσαι χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου και από πουθενά να θυμάσαι ότι έχεις αφήσει ανοιχτά τον θερμοσίφωνα. Κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα, να κάνεις υπομονή και να προσποιηθείς ότι όλα πάνε ρολόι, παρά την απόγνωση σου.

Η φάτσα σου όταν βλέπεις όλο το Instagram στη Μύκοοοονο

Έχεις ανοίξει τα social media τις τελευταίες ημέρες; Αν ναι – σίγουρα ναι- θα έχει παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι από τις επαφές σου θα είναι σε κάποιο νησί. Την ίδια ώρα, εσύ κάθεσαι στο σπίτι σου, δουλεύεις και πας νοητά στη Μύκονο μέσα από τα διάφορα stories. Αφήνεις το κινητό και όπως ο Macron, αναπολείς τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Φαντάσου πώς θα νιώθει και εκείνος που πρέπει να ακολουθήσει το προεκλογικό του σχέδιο. Ε, σε πιάνει μια βαρεμάρα.

Όταν όλη η παρέα σου έχει κολλήσει covid και εσύ όχι

Δεν γίνεται να μην έχεις περάσει από αυτό το στάδιο, ειδικά τα Χριστούγεννα. Αν ήσουν ο «τυχερός» που δεν κόλλησες κορονοϊό, θα αναγκάστηκες και εσύ να μείνεις σπίτι, γιατί δεν είχες παρέα να βγεις έξω. Με θλιμμένο βλέμμα θα κοιτούσες το ταβάνι του δωματίου σου και θα μετρούσες τις μέρες μέχρι να βγεις από την «άτυπη» καραντίνα. Η φάση έγινε χειρότερη, όταν βγήκες, κόλλησες και ξανακλείστηκες σπίτι. Νομίζω το πρόσωπο του Macron είναι αντιπροσωπευτικό των συναισθημάτων που θα ένιωσες.

Είδε τον εαυτό του στο Live News

Last but not least. Ο Νίκος Ευαγγελάτος φημίζεται για τα 3D γραφικά στην εκπομπή του, Live News. Είναι τόσο φημισμένα, που ο Macron το είχε όνειρο να εμφανιστεί κάποια στιγμή σε visual μορφή. Όταν τελικά κάλυψε τις εκλογές στην Γαλλία, το όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Παρακολούθησε την εκπομπή γεμάτος συγκίνηση, αλλά και με έναν μικρό προβληματισμό για το κουστούμι που επέλεξαν να του φορέσουν.

Να θες τουαλέτα και να μην μπορείς να πας

Η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά με το έντερό σου. Τότε σκέφτεσαι ότι πρέπει να επισκεφθείς διακριτικά το «μέρος», χωρίς να καταλάβουν τον σκοπό σου. Κρύος ιδρώτας αρχίζει να τρέχει, όταν καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Όπως και ο Macron, σφίγγεις στομάχι και περιμένεις παρά την επείγουσα ανάγκη.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

TikTok ή αλλιώς τα «Παρατράγουδα» των social: Εκεί όπου τρολς έχουν περισσότερη απήχηση από μοντέλα

Την μούρη του Putin «κρέας» κάνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Τον σβήνει από Επίτιμο Καθηγητή του

Έχεις να παραδώσεις διπλωματική 100 σελίδων σε 10 μέρες και δεν έχεις κάνει τίποτα; Σε αυτό το γιαπωνέζικο καφέ θα τα καταφέρεις