Καλώς ή κακώς, ζούμε στην εποχή που τα τραγικά γεγονότα αποκτούν κάποιες φορές μια χιουμοριστική διάσταση, κάτι που γίνεται σαν μηχανισμός άμυνας των ανθρώπων ώστε να αντέξουν και να προχωρήσουν. Κάποιες άλλες φορές αυτά τα γεγονότα μπορεί να γίνουν σύμβολα. Και στην εποχή μας, τα σύμβολα, αργά ή γρήγορα, θα γίνουν και αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης. Ο Volodymyr Zelensky είναι αναμφίβολα ο Νο1 influencer παγκοσμίως τους τελευταίους 2.5 μήνες και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα την περασμένη Πέμπτη.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε δώσει σε έναν έρανο το fleece jacket που φορούσε στις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής εισβολής, με στόχο τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να καταλήξουν σε οργανισμούς στήριξης του ουκρανικού λαού. Έτσι, μετά από μια δημοπρασία στο Λονδίνο, το ρούχο του αγοράστηκε για 111.000 δολάρια.

«Σήμερα, όλος ο πλανήτης θαυμάζει έναν άντρα που φοράει ένα απλό fleece jacket. Και τώρα, αυτό το αντικείμενο-σύμβολο, υπογεγραμμένο από τον Volodymyr Zelensky, βρίσκεται εδώ. Ο στόχος είναι να πει τις ιστορίες ανδρείας που έγιναν σύμβολα στη διάρκεια του πολέμου, αλλά και να συγκεντρώσει χρήματα για να υποστηρίξει αυτή την ανδρεία», αναφέρει σε μια ανάρτηση στο Twitter η ουκρανική πρεσβεία.

Ο συγκεκριμένος έρανος που ονομάζεται «Γενναία Ουκρανία», περιλαμβάνει εκτός από το fleece του Volodymyr Zelensky, παιχνίδια που έδωσε η Olena Zelenska, η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, και φωτογραφίες από τον φωτογράφο Max Levine. Όλα τα αντικείμενα βρίσκονται σε εκθεσιακό χώρο της ουκρανικής πρεσβείας στο Tate Modern, με το συνολικό ποσό της βραδιάς να ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα πάει στον οργανισμό Western Ukrainian Specialized Children’s Medical Center.

«Τι τιμή να μιλάω μετά από τον φίλο μου Volodymyr Zelensky, που είναι πραγματικά ένας από τους πιο σπουδαίους ηγέτες της σύγχρονης εποχής», δήλωσε ο Boris Johnson κατά την παρουσία του στο event. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός μάλιστα λειτούργησε ως δημοπράτης και ζητούσε να γίνουν μεγαλύτερα πονταρίσματα από τα 61.000 δολάρια που ήταν η αρχική τιμή. «Είμαι παραπάνω από σίγουρος πως η Ουκρανία θα κερδίσει. Η Ουκρανία θα είναι ελεύθερη, θα είναι ανεξάρτητη και θα αναδυθεί ξανά».

Πηγή: CNN

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Volodymyr Zelensky: Οι Ρώσοι έφτασαν πολύ κοντά στο να τον πιάσουν, τις πρώτες ώρες της εισβολής

Volodymyr Zelensky Στρατηλάτης στους G7: «Μην πείτε ποτέ ξανά ότι δεν είμαστε επαρκείς για να μπούμε στο ΝΑΤΟ»

Volodymyr Zelensky προς Δύση: «Φοβάστε τη Ρωσία και αυτό σας κάνει συνεργούς»