Αυτό που είχε προαναγγελθεί από χθες, έγινε πράξη με κάθε επισημότητα, με τον Vladimir Putin να ανακοινώνει αυτή την ώρα την προσάρτηση των Λουχάνσκ, Ντόνετσκ, Χερσώνας και Ζαπορίζια στη Ρωσική Ομοσπονδία και να προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα επιθετική ρητορική και κλιμάκωση του πολέμου.

Είναι εμφανές πια πως το Κρεμλίνο προχωράει σε αυτή την παράνομη σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο προσάρτηση, ώστε να έχει το πάτημα για να δικαιολογήσει μεγαλύτερη πολεμική επιχείρηση στην Ουκρανία στο επόμενο διάστημα. Πώς θα το καταφέρει αυτό όταν ήδη οι πρώτοι στρατιώτες που έστειλε εκεί μετά την επιστράτευση, είναι νεκροί και πηγαίνουν ανεκπαίδευτοι με κακό εξοπλισμό, είναι κάτι που θα φανεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι ηγέτες των 4 περιοχών βρίσκονται στη Μόσχα, ανάρτησαν και μια φωτογραφία στο Telegram όπου ποζάρουν ικανοποιημένοι για αυτή την αλλαγή σελίδας και συνομίλησαν με τον Vladimir Putin δηλώνοντας την πλήρη υποταγή τους.

Putin

«Οι άνθρωποι έκαναν την επιλογή τους. Και είναι οριστική. Είναι η επιθυμία εκατομμυρίων ανθρώπων και είναι το αναφαίρετο τους δικαίωμα. Ειδικά στο Ντόνμπας, οι άνθρωποι είναι θύματα της απάνθρωπης τρομοκρατικής επίθεσης από το ουκρανικό καθεστώς», δήλωσε ο Putin που κατηγόρησε ξανά τον Zelensky για γενοκτονία των Ρώσων στις ουκρανικές αυτές περιοχές.

Ο Vladimir Putin επανέλαβε πως οποιαδήποτε εισβολή Ουκρανών σε αυτές τις περιοχές θα θεωρηθεί ως πράξη πολέμου και θα απαντηθεί δεόντως, με τον Dmitry Peskov να συμπληρώνει πως «δεν θα είναι κάτι άλλο εκτός απ΄αυτό».

«Παρά τις δυσκολίες, αυτοί οι άνθρωποι έχουν αντέξει για την αγάπη τους για τη Ρωσία και αυτό το συναίσθημα δε μπορεί να το εκμεταλλευτεί κανένας. Δεν επιδιώκω να επιστρέψω στο παρελθόν και να ξαναχτίσω τη Σοβιετική Ένωση, αλλά θα πω πως δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την επιθυμία αυτών των ανθρώπων να επιστρέψουν στις ρίζες τους.

Είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις με την Ουκρανία, αλλά οι αρχές τους πρέπει να σεβαστούν την έκφραση της επιθυμίας των ανθρώπων. Θα προστατεύσουμε τη γη μας χρησιμοποιώντας όλες μας τις δυνάμεις και θα κάνουμε τα πάντα για να είναι ασφαλείς οι άνθρωποι μας», τόνισε ο Putin.

Σε μια στιγμή που ο Putin προσαρτά τη Χερσώνα, ο Ρώσος τοποτηρητής, Alexey Katerinichev, που έστειλε εκεί, στα νότια της περιοχής, σκοτώθηκε από χτύπημα ουκρανικού πυραύλου. Ο Alexey Katerinichev με καταγωγή από την πόλη Ριμπίνσκ, ανέλαβε την θέση στη Χερσώνα τον Αύγουστο, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Η απάντηση του Zelensky και ο νέος κίνδυνος

Από την πλευρά της Ουκρανίας, που δεν έχει απαντήσει σε αυτή την ανακοίνωση της Ρωσίας, ο Volodymyr Zelensky έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση των Ρώσων σε κονβόι Ουκρανών πολιτών που έφευγαν από το Ζαπορίζια. Ένας πύραυλος που πέτυχε το κονβόι, είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν 25 άνθρωποι, με πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός. Παράλληλα, υπάρχουν και 50 τραυματίες.

«Το τρομοκρατικό κράτος έριξε πυραύλους σε άμαχο πληθυσμό στο Ζαπορίζια, στην περιοχή Μικολάιβ, στο Ντνιπροπετρόφσκ. Χτύπησαν ουκρανικές περιοχές με πολλαπλά πυραυλικά συστήματα MLRS και drones. Οι καταληψίες έριξαν 16 πυραύλους στη Ζαπορίζια και στα περίχωρα μόνο σήμερα το πρωί. Αυτό είναι αποτέλεσμα των τρομοκρατών που δεν έχουν θέση στον πολιτισμένο κόσμο μας. Οι άνθρωποι ήταν σε σειρά για να φύγουν από την περιοχή, περίμεναν να μαζέψουν τους συγγενείς τους, να πάρουν βοήθεια», έγραψε ο Zelensky στο Telegram.

Μάλιστα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Putin για προσάρτηση, η Ουκρανία έκανε αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ με προφανή στόχο. Αν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η παρουσία της στις 4 περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία, δεν θα θεωρηθεί με την ίδια ευκολία ως ουκρανική εισβολή από τον Putin που θα πρέπει να σκεφτεί ότι θα στρέψει πολεμικά όλο το ΝΑΤΟ πάνω του. Φυσικά, αυτές είναι ερμηνείες βασισμένες στη λογική. Ο Putin έχει να συναντήσει κάτι χρόνια τη λογική.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Nord Stream: Με 500 κιλά TNT κατέστρεψαν τον αγωγό, αδύνατη η επισκευή – Χτυπάει καμπανάκι το ΝΑΤΟ

Ανατριχιαστικό έγκλημα στην Καβάλα: Σκότωσε την γυναίκα και το μωρό του ώστε να μην τον αφήσουν – Ύστερα αυτοκτόνησε

Ανακούφιση για την Ελλάδα: Επάρκεια και χωρίς ρωσικό αέριο μετά τη στρατηγική συμφωνία προμήθειας LNG