Στο ίδιο έργο θεατές σήμερα, αφού ο Κέβιν Σπέισι ξεκίνησε την απολογία του για τις κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του, από τέσσερις άνδρες. Μετά από δύο εβδομάδες καταθέσεων στο Southwark Crown Court, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δίνει τις δικές του απαντήσεις στους ενόρκους για τα 12 σεξουαλικά αδικήματα, τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 2001 και 2013.

Ο Κέβιν Σπέισι αφού ορκίστηκε να πει όλη την αλήθεια ανέτρεξε στο παρελθόν, μιλώντας για το πώς ξεκίνησε το θέατρο. Προχώρησε στη συνέχεια στις κατηγορίες των ανδρών, λέγοντας για τη σχέση του με τον έναν εξ αυτών, πως ήταν αστεία και γοητευτική με φλερτ. «Έγινε κάπως σεξουαλική, αλλά ποτέ δεν κάναμε σεξ μαζί, επειδή ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να προχωρήσουμε παραπέρα».

Τότε ρωτήθηκε αν ήταν όντως φλερτ, με τον Σπέισι να απαντά «ναι, μου αρέσει πολύ να φλερτάρω». Αποδεχόμενος ότι άγγιξε τον άνδρα, συνέχισε λέγοντας πως: «Δεν έγινε με βίαιο, επιθετικό, επώδυνο τρόπο».

Όσον αφορά την αντίδραση του όταν έμαθε για τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος, είπε: «Θορυβήθηκα. Ποτέ δεν πίστευα ότι ο συγκεκριμένος που ήξερα πάνω από 20 χρόνια αργότερα θα με μαχαιρώσει πισώπλατα».

Κέβιν Σπέισι: «Κυκλοφορούσε γυμνός, έπιανε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός του»

Κατά τη διάρκεια της δίκης του Κέβιν Σπέισι στο Λονδίνο, ένα άτομο, η ταυτότητα του οποίου προστατεύεται από τη βρετανική Δικαιοσύνη, τον χαρακτήρισε «γλοιώδη» και «δύσκολο άνθρωπο» που «του φέρθηκε καλά» επειδή είχε απώτερους σκοπούς. 

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο Σπέισι τον είχε αγγίξει περίπου δώδεκα φορές στο εσωτερικό των μηρών και των γεννητικών του οργάνων, πάνω από τα ρούχα του. Τα φερόμενα περιστατικά συνέβησαν, όπως είπε ο άντρας, σε μια περίοδο διάρκειας αρκετών ετών.

Στη συνέχεια, ο φερόμενος ως θύμα ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενους προσπάθησε πέντε ή έξι φορές να βάλει το χέρι του στα γεννητικά του όργανα και μετά του επιτέθηκε με άλλους τρόπους άλλες τόσες φορές, ενώ για να τον αποπλανήσει του υποσχόταν ότι θα του γνώριζε τους πιο διάσημους σταρ του Χόλιγουντ.

Ο άνδρας είπε ότι η συμπεριφορά του Σπέισι ήταν γνωστή στο θέατρο Old Vic στο Λονδίνο, όπου ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2003 έως το 2015.

«Ο Κέβιν Σπέισι είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό», σύμφωνα με Βρετανίδα εισαγγελέα

Στο μεταξύ, κόλαφος κατά του ηθοποιού Κέβιν Σπέισι ήταν η εισαγγελέας στο δικαστήριο του Λονδίνου, Κριστίν Άγκνιου, λέγοντας στους ενόρκους στο Southwark Crown Court του Λονδίνου ότι ο 63χρονος πρωταγωνιστής του «Seven» και του «House of Cards» είναι «ένας άντρας που νιώθει ευχαρίστηση κάνοντας τους άλλους να αισθάνονται ανίσχυροι και άβολα, ένα σεξουαλικό αρπακτικό».

Σπέισι

Η Άγκνιου περιέγραψε στους ενόρκους περιστατικά στα οποία ο ηθοποιός φέρεται να επιτέθηκε σε άνδρες ηλικίας 20 έως 30 ετών εκείνη την εποχή, συμπεριλαμβανομένου ενός καταγγέλλοντος που ισχυρίστηκε ότι «ο Σπέισι άρπαξε το πέος μου με τέτοια δύναμη που ήταν επώδυνο» και ένας άλλος που είπε ότι είχε αποκοιμήθηκε ή λιποθύμησε και ξύπνησε με τον Σπέισι να του κάνει στοματικό σεξ, χωρίς να σταματήσει όταν ο άντρας του το ζήτησε.

Υπενθυμίζεται πως στις ΗΠΑ ο Κέβιν Σπέισι ήταν επίσης αντιμέτωπος με ανάλογες κατηγορίες, ωστόσο κάποιες τέθηκαν στο αρχείο και μία αποσύρθηκε, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον καταγγέλλοντα.