Τι κι αν η Beyoncé δεν υποστήριξε τη Lizzo, όταν βγήκαν στο φως της δημοσιότητας οι κατηγορίες εις βάρος της, τώρα φαίνεται πως τα δεδομένα άλλαξαν. Η τραγουδίστρια έδειξε ξεκάθαρα πως παίρνει το μέρος της.

Ειδικότερα, στην περιοδεία της «Rennaissance» που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο και συγκεκριμένα στην Ατλάντα της Τζόρτζια, η Beyoncé πρόσθεσε ξανά τον στίχο που ακούγεται το όνομα της Lizzo και μάλιστα φώναξε on stage: «Σ’ αγαπώ, Lizzo».

Μάλιστα, ο κόσμος που ήταν στην συναυλία καταχειροκρότησε την Beyoncé, δείχνοντας έτσι πως είναι υπέρ της Lizzo, παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, εχθρικό εργασιακό περιβάλλον αλλά και body-shaming.

Η Beyoncé από την αρχή αφαίρεσε τον στίχο που αναφέρεται στο όνομα της Lizzo, αλλά η απάντηση της τραγουδίστριας στις κατηγορίες άλλαξε το κλίμα. 

Η απάντηση της Lizzo στις κατηγορίες

H βραβευμένη με Grammy, Lizzo, επέλεξε να κάνει μια ανάρτηση στο Instagram της, λέγοντας αρχικά πως «δεν είμαι αυτός ο κακός άνθρωπος που τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάσαν τις τελευταίες δύο ημέρες». 

«Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες και απογοητευτικές. Το εργασιακό μου ήθος και οι πεποιθήσεις μου έχουν αμφισβητηθεί. Ο χαρακτήρας μου έχει επικριθεί. Συνήθως επιλέγω να μην απαντώ σε ψευδείς ισχυρισμούς, αλλά αυτοί που κυκλοφόρησαν είναι εξωφρενικοί για να μην απαντηθούν. 

Οι συγκλονιστικές ιστορίες προέρχονται από πρώην υπαλλήλους, που έχουν ήδη παραδεχθεί δημόσια πως η συμπεριφορά τους σε περιοδεία ήταν ανάρμοστη και αντιεπαγγελματική.

Ως καλλιτέχνης ήμουν πάντα πολύ παθιασμένη με αυτό που κάνω. Παίρνω τη μουσική και τις παραστάσεις μου στα σοβαρά γιατί στο τέλος της ημέρας θέλω μόνο να βγάλω την καλύτερη τέχνη που αντιπροσωπεύει εμένα και τους θαυμαστές μου. Με το πάθος έρχεται η σκληρή δουλειά και τα υψηλά πρότυπα. Μερικές φορές πρέπει να πάρω δύσκολες αποφάσεις, αλλά ποτέ δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω κάποιον να αισθάνεται άβολα ή σαν να μην τον εκτιμούν ως σημαντικό μέρος της ομάδας.

Δεν είμαι εδώ για να με βλέπουν ως θύμα, αλλά ξέρω επίσης ότι δεν είμαι ο κακός που με έχουν παρουσιάσει οι άνθρωποι και τα μέσα ενημέρωσης αυτές τις τελευταίες μέρες. Είμαι πολύ ανοιχτή με τη σεξουαλικότητά μου και την έκφραση του εαυτού μου, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ή να επιτρέψω στους ανθρώπους να το χρησιμοποιήσουν για να με κάνουν να φαίνομαι κάτι που δεν είμαι.

Δεν υπάρχει τίποτα που να παίρνω πιο σοβαρά από τον σεβασμό που αξίζουμε ως γυναίκες στον κόσμο. Ξέρω πώς είναι να ντρέπεσαι για το σώμα σου σε καθημερινή βάση και δεν θα επέκρινα ούτε θα απέλυα ποτέ έναν υπάλληλο λόγω του βάρους του. Είμαι πληγωμένη, αλλά δεν θα αφήσω την καλή δουλειά που έχω κάνει να επισκιαστεί από αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστηρίξαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», έγραψε χαρακτηριστικά η Lizzo.