Ο Κέβιν Σπέισι απέρριψε τους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση εναντίον του, καθώς αρνήθηκε ότι κουνούσε ένα «εξουσιαστικό ραβδί» για να αναγκάσει τους ανθρώπους να πάνε στο κρεβάτι μαζί του.

Στο δικαστήριο του Southwark την Παρασκευή, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αρνήθηκε τις κατηγορίες, απορρίπτοντας επίσης ισχυρισμούς ότι χρησιμοποίησε τη δύναμη και την επιρροή του ως το «χρυσό αγόρι της θεατρικής σκηνής του Λονδίνου» για να πείσει τους άνδρες να κοιμηθούν μαζί του.

Κέβιν Σπέισι: «Δεν είχα ραβδί δύναμης, σέβομαι όταν οι άνθρωποι μου λένε όχι»

Ο Σπέισι, ο οποίος ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic από το 2003 έως το 2015, είπε σε μια κατάμεστη αίθουσα πως «Δεν είχα ένα ραβδί δύναμης που το κουνούσα μπροστά στα πρόσωπα των ανθρώπων για να τους κάνω να κοιμηθούν μαζί μου. Σέβομαι όταν οι άνθρωποι μου λένε ότι δεν ενδιαφέρονται και αυτό έκανα σε όλη μου τη ζωή».

Υποστήριξε δε ότι κατά καιρούς ήταν «ακατάστατος», προσθέτοντας: «Δεν με κάνει κακό άνθρωπο». Και συνέχισε: «Είμαι σίγουρος ότι αν το ήθελα θα μπορούσα να κάνω σεξ όλη την ώρα με πολλούς ανθρώπους, αλλά δεν το έκανα».

Ο Σπέισι, 63 ετών σήμερα, αρνείται κατηγορίες που περιλαμβάνουν σεξουαλική επίθεση και άσεμνη επίθεση εναντίον τεσσάρων ανδρών ηλικίας 20 έως 30 ετών μεταξύ του 2001 και του 2013. Τρεις από τους τέσσερις καταγγέλλοντες τον κατηγορούν για επιδόθηκε σε άσεμνες ενέργειες με επαφή.

Φορώντας ένα μπλε κοστούμι και ένα γαλάζιο πουκάμισο, ο Σπέισι εμφανίστηκε ενώπιον των μαρτύρων την Παρασκευή για δεύτερη μέρα για να αντιμετωπίσει ερωτήσεις από την εισαγγελέα, Κριστίν Άγκνιου Κ.Σ.

Ο Σπέισι είπε στο δικαστήριο: «Δεν το έκανα».

Κατά τη διάρκεια μιας έντονης ανταλλαγής, ο εισαγγελέας πρότεινε ότι ο Σπέισι είχε επιτεθεί σε έναν άνδρα που γνώρισε σε ένα θέατρο του Γουέστ Εντ στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Ο άνδρας κατηγόρησε τον Σπέισι ότι τον χαϊδεύει «σαν κόμπρα» αφού έκανε «μία επίθεση από άθλια σχόλια».

Η Άνγκιου, ισχυρίστηκε ότι ο Σπέισι τον είχε «αρπάξει από τον καβάλο». Ο Σπέισι ανταπέδωσε: «Απόλυτοι βλαστοί». Ο Άγκνιου συνέχισε: «Ναι, γιατί εκεί ακριβώς τον αρπάξατε, έτσι δεν είναι;»

Ο Σπέισι απάντησε με προφανή αγανάκτηση καθώς κοίταξε τον δικαστή. Ο Γουόλ του είπε να απαντήσει στην ερώτηση που του έκαναν.

Η δικαστής αναγκάστηκε να παρέμβει σε πολλές περιπτώσεις, λέγοντας στον Σπέισι κάποια στιγμή να επικεντρωθεί στις αναμνήσεις του «αντί να προσπαθήσει να αναλύσει τα στοιχεία».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς ενός επίδοξου ηθοποιού που κατηγόρησε τον Σπέισι ότι τον νάρκωσε πριν του κάνει στοματικό σεξ ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμά του στα τέλη της δεκαετίας του 2000, ο Σπέισι είπε: «Ήμασταν σε μια ρομαντική κατάσταση. Δεν ξέρω ποιος έκανε την πρώτη κίνηση, αλλά ήμασταν συναινετικά μαζί σε μια ρομαντική κατάσταση. Δεν αποκοιμήθηκε και δεν του έκανα στοματικό σεξ ενώ κοιμόταν, παρά τα όσα με κατηγόρησε».

Ο Σπέισι είπε ότι είχε μια συναινετική «άτακτη» σχέση με έναν άλλο κατήγορο στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι σε μια περίπτωση οδηγούσε τον Σπέισι σε ένα πάρτι που διοργάνωσε ο Έλτον Τζον, όταν ο Σπέισι άρπαξε το πέος του με τέτοια δύναμη που κόντεψε να τρακάρει.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Κέβιν Σπέισι

Ο Σπέισι αρνήθηκε τον ισχυρισμό, λέγοντας: «Δεν θα είχα αρπάξει ποτέ το πέος κανενός τόσο δυνατά που θα φώναζε». Πρόσθεσε για τη σχέση τους: «Ήταν κάπως σεξουαλική, αλλά δεν κάναμε ποτέ σεξ και σε κανένα σημείο δεν εμφανίστηκαν τα μέρη μας».

Ο Σπέισι αρνήθηκε επίσης ότι άρπαξε τον καβάλο ενός άνδρα στο εξοχικό του στο Cotswolds αφού συνάντησε τον καταγγέλλοντα σε μια παμπ κοντά στην Οξφόρδη στις αρχές της δεκαετίας του 2010. «Μπορώ μόνο να σου πω ότι είχαμε όλοι πιει πολλά ποτά και, νομίζω ότι εκατομμύρια άνθρωποι ξέρουν πώς είναι αυτή η εμπειρία, κάνεις ένα πέρασμα σε κάποιον και καταλαβαίνεις ότι πήρες λάθος σήματα και ντρέπεσαι και προσπαθείς να προχωρήσεις από αυτό. Συμβαίνει», είπε.

Ο Σπέισι λέγεται ότι κάπνιζε κάνναβη με τον καταγγέλλοντα και άλλους. Είπε στο δικαστήριο: «Είναι πολύ σύνηθες να έχω έναν αριθμό αρμών κάνναβης έτοιμους και τυλιγμένους. Μου αρέσει να “φτάνω ψηλά”».

Ο Σπέισι αρνείται 12 κατηγορίες: επτά για σεξουαλική παρενόχληση, τρεις για άσεμνη επίθεση, μία κατηγορία ότι έκανε ένα άτομο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του και μία κατηγορία ότι έκανε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση.

Η δίκη συνεχίζεται.