Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η δημόσια συγγνώμη του Άστον Κούτσερ και της Μίλα Κούνις, για τις επιστολές που έστειλαν υπέρ του κατηγορούμενου, Ντάνι Μάστερσον, αν και καταπώς φαίνεται δεν έπεισαν κανέναν. Μετά τις αντιδράσεις του κόσμου, οι δύο ηθοποιοί εξήγησαν -με στενάχωρο και προβληματισμένο ύφος- τους λόγους που έστειλαν αυτές τις επιστολές, αλλά καταπώς φαίνεται δεν έπεισαν κανέναν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή τους. 

Πριν λίγα 24ωρα, οι δύο ηθοποιοί έστειλαν επιστολές στην δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Τσαρλέν Ολμέδο, προκειμένου να λάβει υπόψιν την γνώμη τους για τον Μάστερσον, ο οποίος κατηγορείτο για βιασμούς δύο γυναικών. Αυτό συνέβη πριν βγει η δικαστική απόφαση, με τον Άστον Κούτσερ και την Μίλα Κούνις να γράφουν τα καλύτερα λόγια για τον Αμερικανό ηθοποιό, που συμπρωταγωνιστούσε μαζί τους στο «That’70s Show».

Η επιστολή του Άστον Κούτσερ και της Μίλα Κούνις

Κούτσερ και Κούνις ανέλυσαν το πόσο θετική επιρροή είχε ο Μάστερσον στη ζωή τους, γράφοντας μεταξύ άλλων πως επρόκειτο για έναν εξαιρετικά ειλικρινή άνθρωπο και έναν καταπληκτικό φίλο και έμπιστο. Μάλιστα, ο Άστον Κούτσερ έγραψε πως χάρη στον Ντάνι Μάστερσον δεν έπεσε στα ναρκωτικά, αφού όπως εξήγησε «κάθε φορά που συναντούσαμε κάποιον ή αλληλεπιδρούσαμε με κάποιον που έπαιρνε ναρκωτικά, μας ξεκαθάριζε ότι δεν θα ήταν καλό άτομο για να είμαστε φίλοι».

Εξήγησε, δε, πως το να μεγαλώσει η 9χρονη κόρη του Μάστερσον χωρίς πατέρα είναι από μόνο του μια «τριτογενής αδικία», ενώ και η Μίλα Κούνις έγραψε επιπλέον πως «ο Ντάνι επιδεικνύει σταθερά μια βαθιά αίσθηση ευθύνης και φροντίδας για τους γύρω του».

Οι πρώτες αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν όταν έγινε γνωστό πως οι δύο ηθοποιοί έστειλαν επιστολή υπέρ του Μάστερσον. Ωστόσο, τα έφεραν όλα τούμπα και προσπάθησαν όπως-όπως να μαζέψουν την κίνησή τους αυτή, όταν όταν το δικαστήριο τον καταδίκασε τελικά σε τουλάχιστον 30 χρόνια φυλάκισης.

Η δημόσια συγγνώμη του Άστον Κούτσερ και της Μίλα Κούνις μετά την δικαστική απόφαση

Ο Άστον Κούτσερ και η Μίλα Κούνις, γνωστοί για τις ακτιβιστικές τους δράσεις, γεγονός που ήταν και μεγαλύτερη έκπληξη των θαυμαστών τους σχετικά με την στήριξη τους προς τον κατηγορούμενο, μετά την ποινή του δικαστηρίου έσπευσαν να ανεβάσουν ένα βίντεο προκειμένου να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.  

«Έχουμε επίγνωση του πόνου που προκλήθηκε από τις επιστολές που γράψαμε για λογαριασμό του Ντάνι Μάστερσον. Υποστηρίζουμε τα θύματα. Το έχουμε κάνει αυτό ιστορικά μέσω της δουλειάς μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Η καρδιά μας είναι μαζί με το κάθε θύμα που κακοποιήθηκε σεξουαλικά», είπαν μεταξύ άλλων οι δύο ηθοποιοί.

O Άστον Κούτσερ εξήγησε πως η οικογένεια του Μάστερον απευθύνθηκε στον ίδιο και την Κούνις για να συντάξουν αυτές τις επιστολές, προκειμένου να αποτύπωσουν την εικόνα ενός προσώπου που γνωρίζουν 25 χρόνια. «Οι επιστολές δεν γράφτηκαν για να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα του δικαστικού συστήματος ή την εγκυρότητα της απόφασης των ενόρκων», τόνισε με τη σειρά της η Μίλα Κούνις.

«Προορίζονταν για να τα διαβάσει ο δικαστής και όχι για να υπονομεύσουν τη μαρτυρία των θυμάτων ή να τα τραυματίσουν εκ νέου με οποιονδήποτε τρόπο», συμπλήρωσε ο Κούτσερ και πρόσθεσε: «Δεν θα θέλαμε ποτέ να το κάνουμε αυτό και λυπούμαστε αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο».

Η αποδοκιμασία της συγγνώμης Κούτσερ – Κούνις

Προφανώς όταν κάτι γίνεται εκ των υστέρων και ειδικά μετά τη δικαστική απόφαση που «ανατρέπει» τις μακροσκελής επιστολές, είναι οξύμωρο να ζητάς συγγνώμη. Κι αυτό είναι κάτι που έφερε νέες αντιδράσεις προς το πρόσωπο τους, που αποτυπώνεται πλήρως στα σχόλια κάτω από το βίντεο.

Μάλιστα μία από τις γυναίκες που κατήγγειλε τον βιασμό της από τον Ντάνι Μάστερσον, αποδοκίμασε τη συγγνώμη τους, λέγοντας στον δημοσιογράφο Γιασάρ Αλί, ο οποίος έκανε ανάρτηση στο Twitter: «Αυτό το βίντεο ήταν απίστευτα προσβλητικό και οδυνηρό. Η ελπίδα μου είναι να μάθουν τη ριζοσπαστική υπευθυνότητα και τη σημασία της αυτοεκπαίδευσης για να μάθουν πότε να κρατούν τα προνόμιά τους υπό έλεγχο – ειδικά ο Άστον, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εργάζεται με θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Και όσον αφορά τη Μίλα, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το ‘Times Up’».

Οι κατηγορίες εις βάρος του Ντάνι Μάστερσον και η δικαστική απόφαση

Ο Ντάνι Μάστερσον κατηγορήθηκε για τον βιασμό δύο γυναικών, που έλαβαν χώρα 20 χρόνια πριν, όταν ο ίδιος βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Κατά τη διάρκεια της δίκης, παρακολουθούσε τις γυναίκες που μιλούσαν για όσα βίωσαν, χωρίς να αντιδρά. 

«Όταν με βίασες, ήταν σαν να με έκλεψες. Αυτό είναι ο βιασμός, μία κλοπή του πνεύματος. Είσαι άθλιος, διαταραγμένος και πολύ βίαιος. Ο κόσμος είναι καλύτερος με εσένα στη φυλακή», είπε μία από τις γυναίκες που βιάστηκε το 2003.

Η άλλη γυναίκα που υπέστη κακοποίηση είπε ότι ο ηθοποιός «δεν έδειξε καμία μεταμέλεια για τον πόνο που προκάλεσε». Η ίδια είπε στη δικαστή: «Ηξερα ότι ανήκει πίσω από τα κάγκελα για την ασφάλεια όλων των γυναικών με τις οποίες ήρθε σε επαφή. Λυπάμαι πολύ και νιώθω αναστατωμένη. Εύχομαι να τον είχα καταγγείλει νωρίτερα στην αστυνομία». 

Οι γυναίκες ισχυριστήκαν πως ο Μάστερσον τους έδωσε να πιουν ποτό και, όταν εκείνες μέθυσαν ή λιποθύμησαν, τις βίασε.

Σημειώνεται πως τον Μάρτιο του 2017 αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν υπό αστυνομική έρευνα του Λος Άντζελες για βιασμό. Η υπόθεση πήγε πέρυσι στο δικαστήριο, με τον Μάστερον να αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες βιασμό, ωστόσο οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε ετυμηγορία. 

Τον Μάιο, ο Μάστερσον κρίθηκε ένοχος από μια επιτροπή που αποτελούνταν από επτά γυναίκες και πέντε άνδρες, αλλά, ούτε αυτοί κατέληξαν σε ετυμηγορία. «Η ζωή του θα επηρεαστεί από την απόφαση που θα λάβετε σήμερα. Θα επηρεαστεί επίσης η εννιάχρονη κόρη του, η οποία σημαίνει τα πάντα για εκείνον και το αντίστροφο».

Τέλος, οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο Μάστερσον χρησιμοποίησε τη θέση του στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας κι έτσι για πολλά χρόνια απέφευγε τις συνέπειες των πράξεών του.