Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι γνωστός για την ακτιβιστική του δράση γύρω από το περιβάλλον, κυρίως σε ό,τι αφορά οργανισμούς και τη στήριξή τους, ενώ έχει και ο ίδιος έναν οργανισμό για την προστασία της λευκής τίγρης. Παράλληλα, είχε κάνει και το ντοκιμαντέρ Before the Flood και, φυσικά, ήταν βασικός ομιλητής στη Συμφωνία του Παρισιού το 2015 και αποτελεί εκπρόσωπο του ΟΗΕ για το περιβάλλον.

Όμως, κανένας ακτιβιστής δεν είναι απόλυτα καθαρός και πάντοτε μπορείς να βρεις κάτι να του προσάψεις.

Από χθες λοιπόν, έχει ξεκινήσει μια λαϊκιστική προσέγγιση που την ξεκίνησε η DailyMail, που κατηγορεί τον ηθοποιό για υποκρισία, αφού δε γίνεται να μιλάει για οικολογία και να ταξιδεύει 12.000 μίλια για να παρευρεθεί στα Green Carpet Fashion Awards.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ταξίδεψε με το ιδιωτικό του τζετ σε διάφορες πόλεις στις ΗΠΑ, στο Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι και αυτό τον έβαλε στο στόχαστρο.

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο πήρε βραβείο στη συγκεκριμένη απονομή και πόζαρε για μια φωτογραφία με εκπροσώπους των ιθαγενών πληθυσμών της Βραζιλίας.

Στο παρελθόν, το 2016, ο ΝτιΚάπριο είχε δεχτεί ξανά έντονη κριτική για το ότι ταξίδεψε 8.000 μίλια, από την Ευρώπη ως τις ΗΠΑ, για να παραλάβει πάλι ένα βραβείο για την περιβαλλοντική του δράση.

Ο λόγος που γίνεται αναφορά σε υποκρισία, είναι γιατί ο ΝτιΚάπριο δεν χρησιμοποίησε μια κανονική πτήση, μαζί με άλλους ανθρώπους και πέταξε σε τόσες πόλεις με ιδιωτικό τζετ.

Ο ίδιος βέβαια, δεν υποστήριξε ποτέ πως είναι ο τέλειος ακτιβιστής και οικολόγος, ενώ σίγουρα στη ζωή του κάνει πράγματα που εξισορροπούν αυτή τη ρύπανση.