Η 76η τελετή απονομή των βραβείων Tony διεξήχθη, το βράδυ της Κυριακής, στο United Palace, στη Washington Heights του Manhattan. Οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Ariana DeBose. Ωστόσο μια άλλη κυρία ήταν αυτή που τράβηξε τα βλέμματα και συζητήθηκε περισσότερο σήμερα. 

Ο λόγος για την Λουπίτα Νιόνγκο, η οποία είδε όλα τα φλας των φωτογραφικών φακών να παίρνουν φωτιά για να αποθανατίσουν την τολμηρή εμφάνιση της. Η Κενυάτισσα ηθοποιός επέλεξε να φορέσει μία δημιουργία της Πακιστανής σχεδιάστριας μόδας, Misha Japanwala, με το επάνω μέρος του σώματός της, να κοσμεί ένας ασημένιος θώρακας, που «αγκάλιαζε» το σώμα της.

Το outfit ολοκλήρωνε ένα βελούδινο σακάκι και ένα μαύρο παντελόνι, ενώ στο κεφάλι της έκανε ένα τατουάζ χένα, δια χειρός Sabeen Marghoob. 

«Το έργο της Τζαπανουάλα έχει τις ρίζες της στην απόρριψη και την αποδόμηση της εξωτερικής ντροπής που συνδέεται με το σώμα κάποιου», έγραψε η βραβευμένη ηθοποιός, μεταξύ άλλων, στη σελίδα της στο Instagram.

Σημειώνεται πως τα βραβεία Tony τίμησαν τα θεατρικά έργα και μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ μεταξύ Απριλίου 2022 και Απριλίου 2023. Η τελετή βέβαια παραλίγο να ματαιωθεί εν μέσω της απεργίας της Συντεχνίας των Σεναριογράφων της Αμερικής, αλλά τελικά επετεύχθη συμφωνία.