Ήταν ξημερώματα της 2ας Σεπτεμβρίου όταν η Porsche του Mad Clip προσέκρουσε σε κολώνα στη Βουλιαγμένη, ενώ επέστρεφε από έναν γάμο συνεργατών του, όπου τραγουδούσε. Μέσα σε λίγα λεπτά το μοιραίο είχε συμβεί. Το νήμα της ζωής του τράπερ κόπηκε ξαφνικά σε τροχαίο δυστύχημα. Η είδηση βύθισε σε θλίψη τόσο τους θαυμαστές του, όσο και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς ακόμα ένα άτομο άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Ο άδικος χαμός του συνέπεσε με τον θάνατο του 96χρονου σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, οπότε μιλάμε για μια κατεξοχήν μαύρη μέρα για την Ελλάδα. Δύο πρόσωπα διαφορετικά μεταξύ τους, με ξεχωριστές καταβολές, που αντιπροσωπεύουν την γενιά τους, έλαχε να «φύγουν» την ίδια μέρα.

Πέρυσι πολλοί έσπευσαν να συγκρίνουν μέχρι και τους θανάτους, λέγοντας ότι ο Mad Clip δεν έχει την ίδια αξία με τον Θεοδωράκη, για να «τον επισκιάσει». Ξεχνούσαν την ουσία της είδησης, όσο η πόλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οξυνόταν. Κανένας θάνατος δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο σημαντικός.

Ωστόσο, η τραγικότητα στην περίπτωση του Mad Clip ήταν πολύ μεγαλύτερη. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 34 ετών. Ένα χρόνο μετά όλα αυτά έχουν ξεχαστεί. Καλώς ή κακώς αντιπροσώπευε την νέα γενιά και πολλά από τα τραγούδια του έχουν γίνει «ύμνοι» για εκείνη. Είναι από τους κορυφαίους εκπροσώπους της τραπ σκηνής στην Ελλάδα και σίγουρα κατάφερε να μείνει αξέχαστος.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στο σημείο όπου προσέκρουσε για να πει το τελευταίο αντίο στον Mad Clip, αφήνοντας από ένα λουλούδι. Για την ιστορία, η Porsche που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της. Χτύπησε πρώτα σε μία κολώνα φωτισμού και στη συνέχεια σε ένα δέντρο. Ο απεγκλωβισμός του διήρκησε 2 ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι πρόλαβε να πατήσει φρένο στην παραλιακή και να κόψει στα 80 χιλιόμετρα από τα 134. Ο θάνατος του τραγουδιστή, σύμφωνα με το πόρισμα που βγήκε πρόσφατα, οφείλεται σε απώλεια ελέγχου του αμαξιού.

Η κατακόρυφη άνοδος του Mad Clip στην τραπ σκηνή

Ο κατά κόσμον Peter Αναστασόπουλος κηδεύτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021 στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου. Οι θαυμαστές του, η οικογένεια του και φίλοι του από τον καλλιτεχνικό κόσμο παραβρέθηκαν στην κηδεία, όπου το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ. H εξόδιος ακολουθία μεταδόθηκε live στο YouTube, ενώ στην εκκλησία πολλοί φανς του τραγουδούσαν τραγούδια του και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τον τιμήσουν.

To όνομα με το οποίο έγινε γνωστός, Mad Clip, προέρχεται από τα αρχικά “Money and Drugs, Can’t Live in Poverty”. Τελικά οι μεγαλύτερη αγάπη του, η ταχύτητα και τα αμάξια, ήταν αυτά που θα του κόστιζαν τη ζωή. Ο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ, μεταξύ αυτών το “Super trapper”, “O Amerikanos LP”, το “Super Trapper 2” και το “Still Active”, σε συνεργασία με τον Strat. Μετρά μια σειρά από επιτυχίες και συνεργασίες που έφτασαν στην κορυφή των charts.

Ακόμα και μετά τον θάνατο του συνεισφέρει ενεργά στη μουσική βιομηχανία. Τον Απρίλιο του 2022 κυκλοφόρησε ο νέος του δίσκος με όνομα “Money And Drugs Can’t Live In Poverty” από τους φίλους και συνεργάτες του, το οποίο είναι και το τελευταίο άλμπουμ του. Συμπεριλαμβάνει και την Deluxe έκδοσή του η οποία κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα. Περιέχει συνεργασίες με τους: FY, Light, Trannos, Billy Sio, Immune, Rack και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες.

H Ελένη Φουρέιρα δεν έχει ξεχάσει αυτήν την ημέρα, καθώς ήταν καλός της φίλος. Η τραγουδίστρια ανέβασε κοινές φωτογραφίες τους στο Instagram ένα χρόνο μετά το τροχαίο. «Ένας χρόνος χωρίς εσένα. Μας λείπεις Mad Clip» έγραψε η Φουρέιρα σε μια ανάρτηση με πέντε φωτογραφίες τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleni Foureira (@foureira)

Επίσης, ο κολλητός του , FY, ξέσπασε μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, μιλώντας για την επικινδυνότητα του δρόμου στη Βουλιαγμένη. Όπως υποστηρίζει τίποτα δεν έχει αλλάξει στο σημείο «καρμανιόλα» και θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή και σε άλλα νέα άτομα.

«Ένας χρόνος από την επέτειο που έφυγε ο μεγαλύτερος μάγκας που έχει περάσει ποτέ από το ελληνικό rap game και εσείς δεν έχετε κάνει κάτι εκεί στη στροφή, στη Βουλιαγμένη που έφυγε. Ούτε μπάρες δεν έχετε βάλει, ούτε τα μπεκ που ποτίζουν τον δρόμο δεν έχετε κλείσει. Αφήνετε να φύγουν και άλλα άτομα σαν τον Mad ακόμα πιο άδικα. Που έχουν φύγει ήδη εκεί πέρα. Πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο FY.

https://www.youtube.com/watch?v=J6GZuDHSe3U