Μήνυση στην Paramount Pictures, την εταιρία παραγωγής πίσω από το Top Gun: Maverick κατέθεσε η οικογένεια του εμπνευστή της πρώτης ταινίας. Υποστηρίζουν ότι η εταιρία είχε δικαιώματα μόνο για την πρώτη ταινία, όχι και για την δεύτερη που κυκλοφόρησε 36 χρόνια μετά.

«Δεν δώσαμε την άδεια μας για την δεύτερη ταινία» αναφέρει η οικογένεια του Ehud Yonay. Ο συγγραφέας είχε εμπνεύσει την πλοκή της ταινίας του 1986 «Top Gun» με το άρθρο του «Top Guns» που γράφτηκε το 1983. Τότε, οι ιθύνοντες του φιλμ είχαν αγοράσει τα δικαιώματα του άρθρου από τον συγγραφέα ώστε να χρησιμοποιήσουν το υλικό του στην ταινία.

Τα δικαιώματα όμως, σταμάτησαν να έχουν ισχύ με τον θάνατό του τον Ιανουάριο του 2020. Τότε, η οικογένεια επικοινώνησε με την Paramount για μία εκ νέου συμφωνία, στην οποία η εταιρία δεν απάντησε ποτέ. Ταυτόχρονα, όμως, τα γυρίσματα της ταινίας συνεχίστηκαν κανονικά, χωρίς να κατέχει η Paramount τα απαραίτητα δικαιώματα.

Η Paramount, από την μεριά της, θεωρεί εντελώς αβάσιμους και ανυπόστατους τους ισχυρισμούς της οικογένειας για την ταινία με πρωταγωνιστή ξανά τον Tom Cruise

«Οι διεκδικήσεις τους δεν έχουν καμία βάση και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», απάντησε στο CNNi η Paramount για τη μήνυση.

Η ταινία επρόκειτο αρχικά να βγει στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2019, αλλά μετά από πολλές καθυστερήσεις και δυσκολίες βγήκε μόλις πριν από δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες είναι πρώτη στο box office της Αμερικής.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Top Gun: Maverick: Χειροκροτούσαν όρθιοι για 5 λεπτά στις Κάννες μετά την ταινία – Συγκίνηση για τον Tom Cruise | intronews.gr

Tom Cruise: Οι απαιτητικές εκπαιδεύσεις για τη νέα ταινία Top Gun – «Έπρεπε να πετάξουμε με τα F-18» | intronews.gr

Top Gun Maverick: Ο Tom Cruise είναι ο σύγχρονος πρίγκιπας του σινεμά | intronews.gr