Η δουλειά δεν είναι εύκολη, και ειδικά ρόλοι σαν αυτοί του Tom Cruise στο Top Gun απαιτούν θυσίες. Και μια καλή φυσική κατάσταση. Ο Cruise μπήκε σε πρόγραμμα προπόνησης για το επερχόμενο Top Gun: Maverick, το οποίο βγαίνει στους κινηματογράφους στις 27 Μαΐου. Ο 59χρονος Cruise εξηγεί σε ένα παρασκηνιακό βίντεο το πώς αυτός και οι συνεργάτες του απέκτησαν εμπειρία για τους ρόλους τους που αψηφούν τη βαρύτητα.

«Συνεργαστήκαμε με το Ναυτικό και τη σχολή Top Gun για τα γυρίσματα. Έπρεπε να πετάξουμε με τα F-18», είπε ο Cruise. Ο παραγωγός Jerry Bruckheimer ανέφερε ότι τα πλάνα έπρεπε να είναι αληθοφανή, έτσι οι ηθοποιοί πέρασαν τρεις μήνες εξαντλητικής εκπαίδευσης.

Οι Miles Teller, Glen Powell, Monica Barbaro, Greg Tarzan Davis, Jay Ellis και άλλοι, φαίνεται να εκπαιδεύονται με ασκήσεις και να πετούν με αεροπλάνα υψηλής ταχύτητας. Ο Cruise είπε ότι συμμετείχανε σε ένα πρόγραμμα που προσομοιώνει πώς να βγείτε από ένα αεροσκάφος εάν προσγειωθεί στο νερό.

Εκτός από ότι έπρεπε να χειρίζονται αεροσκάφη, έπρεπε να μάθουν το πώς να χειρίζονται τις κάμερες. Όταν βρίσκονταν στα τζετ, συχνά έπρεπε να ενεργούν ως σκηνοθέτες κατά τη διάρκεια των πτήσεων: «Έπρεπε να τους διδάξω πραγματικά κινηματογράφο και φωτισμό, ώστε να καταλάβουν τι θα φαίνεται καλό στην κάμερα» αναφέρει ο Cruise.

O ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, καθώς κανένας από τους ηθοποιούς δεν πίστευε ότι είναι ικανός να γυρίσει μόνος μια σκηνή. Ο σκηνοθέτης Joseph Kosinski είπε στην Empire ότι γύρισαν πολλά πλάνα για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Από μια μέρα 12 ή 14 ωρών, μπορεί να έχετε 30 δευτερόλεπτα καλού πλάνου. Χρειάστηκαν μήνες εναέριων γυρισμάτων. Τραβήξαμε τόσα πλάνα όσα μαζί οι τρεις  ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Νομίζω ότι ήταν 800 ώρες».

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Thor: Love And Thunder – Το πρώτο trailer της ταινίας είναι γεμάτο εκπλήξεις

Sex Education 4: Θα είναι αυτή η τελευταία σεζόν; Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής

Fantastic Beasts: Χάθηκε η μαγεία; «Χλιαρό» το άνοιγμα του The Secrets of Dumbledore