Μετά από 11 μήνες που διήρκησε η δίκη, βγήκε η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Το δικαστήριο μετά από μαραθώνια διάσκεψη με ομόφωνη απόφαση, κήρυξε ένοχο τον ηθοποιό για τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες είναι κατηγορούμενος, με 8 χρόνια κάθειρξη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα περάσει ούτε μέρα όμως στη φυλακή λόγω του πρότερου βίου του και θα είναι εκτός με αναστολή, φορώντας βραχιολάκι κι έχοντας υποχρέωση μια φορά τον μήνα να παρίσταται σε αστυνομικό τμήμα.

Κατά την έξοδό του, ο Πέτρος Φιλιππίδης βγήκε πιασμένος χέρι-χέρι με τη σύζυγό του, ωστόσο δεν μίλησε στις κάμερες που τον περίμεναν υπομονετικά για μία δήλωση.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το γραφείο του δικηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ενώ κατά την αποχώρηση του από εκεί, οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο του, μετά από πολύ καιρό.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Έμεινε 11 μήνες στη φυλακή για βιασμό, ενώ ομόφωνα τώρα τον αθώωσαν»

Ο δικηγόρος του ηθοποιού, στις πρώτες του δηλώσεις στις κάμερες, δήλωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης προφυλακίστηκε για 11 μήνες, επειδή τον κατήγγειλε μια κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. «Γι’αυτή την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία, ομόφωνα από το δικαστήριο με σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως, αθωώθηκε.

Καταδικάστηκε για δύο απόπειρες σε 8 χρόνια κάθειρξη, όπου σε αυτές τις δύο απόπειρες βιασμού, ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και στις δύο καταγγέλουσες και τους είπε περάστε έξω. Ποτέ δεν έχει ξαναυπάρξει απόπειρα βιασμού, όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του περάστε έξω. Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θα υπάρξει η πλήρης δικαίωση του κ. Φιλιππίδη και θα αθωωθεί. Ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο. Αν ο κόσμος ήξερες πως δημιουργήθηκε αυτή η ιστορία, θα ήταν όλοι δίπλα του».

Με τη σειρά της η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, απάντησε για την Εβελίνα Παπούλια και την αναφορά της στην ηθοποιό, λέγοντας: «Αναγκάστηκα να θυμίσω στο δικαστήριο το γράμμα που έγραψε η ίδια η Εβελίνα Παπούλια, όπου τον ευχαριστούσε που την έκανε πρωταγωνίστρια και του έλεγε πόσο τυχερή είναι, που τον συνάντησε στη ζωή της και του ευχόταν τα καλύτερα».

Οι πρώτες δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

Μία από τις πρώτες καταγγέλουσες, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, μίλησε μετά το άκουσμα της απόφασης, λέγοντας: «Παιδιά μου τι πρώτη αντίδραση, δεν είναι σωστό να μιλάμε έτσι στο πόδι, δεν μ’αρέσει αυτό. Το καταλαβαίνω ότι περιμένετε, αλλά για μένα είναι πολύ σημαντικό να ελέγχω τις δηλώσεις μου, για να είμαι δίκαιη με όλους. Ακόμα δεν έχουμε συνέλθει. Θέλω τον χρόνο μου».

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα για τις καταγγέλουσες. Όταν το δικαστήριο αποφάσισε πως είναι αθώος για τον βιασμό, η πρώτη καταγγέλουσε βγήκε από την αίθουσα, ξεσπώντας σε κλάμματα. Το ίδιο έκαναν και οι άλλες δύο καταγγέλουσες όταν βγήκε η απόφαση ενοχής του. Αγκαλιάστηκαν μεταξύ τους και πλησίασαν την πρώτη καταγγέλουσα και της είπα πως «είμαστε όλες μαζί σε αυτό».

Στην εκπομπή «Το Πρωινό», η Φωτεινή Πετρογιάννη αποκάλυψε πως είχε επικοινωνία με μία από τις τρεις καταγγέλουσες, λέγοντας τα εξής:

«Αισθάνεται πια ελεύθερη μετά την απόφαση που πάρθηκε. Μην ξεχνάτε ότι αυτές οι γυναίκες όλον αυτόν τον καιρό – γιατί ο πολύς κόσμος δεν τα γνωρίζει – λοιδορήθηκαν μέσα στο δικαστήριο, εξευτελίστηκαν πολλές φορές με υπονοούμενα για την προσωπική τους ζωή και τα ρούχα που φορούσαν. Εμφανίζονταν πολλές φορές φωτογραφίες για να δείξουν ότι είναι ελευθέρων ηθών με πιο χαλαρά ρούχα».

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την περίπτωση της δεύτερης καταγγέλλουσας, επισήμανε πως: «Εμφάνισαν φωτογραφία από την περίοδο της εγκυμοσύνης της, που είχε φωτογραφηθεί με ένα μαγιό κι ένα πουκάμισο, για να δείξουν ότι αυτή η γυναίκα ντυνόταν πιο ελαφριά απ’ ό,τι χρειαζόταν. Αυτά περνούσαν αυτές οι γυναίκες»