Πριν από δύο χρόνια, βλέπαμε ένα από τα top-3 half-time shows σε Super Bowl, με τον Dr. Dre, τον Snoop Dogg, τον Κέντρικ Λαμάρ και όλο το ανφάν γκατέ της ραπ σκηνής των ΗΠΑ να ξεσηκώνει το κοινό το στάδιο και το κοινό που έβλεπε τηλεοπτικά τον αγώνα. Πέρσι, είδαμε μια μέτρια προς κακή περφόρμανς από τη Ριάνα και πιστεύαμε πως δεν μπορεί να πάει χειρότερα. Κι όμως, ο Usher φέτος κατάφερε να βυθίσει κι άλλο το καράβι.

Άνθρωποι εντός κι εκτός Αμερικής, που βλέπουν το Super Bowl ξεκάθαρα για το σόου στο ημίχρονο, είχαν να λένε για την κάκιστη ποιότητα του ήχου που αναδείκνυε και την κακή φωνητική προετοιμασία του Usher.

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Usher αναγκαζόταν να προσαρμόσει τη φωνή του τόσο λανθασμένα γιατί δεν άκουγε καλά στο μικρόφωνο. Αλλά και η Αλίσια Κις που βγήκε μετά, αλλά και οι άλλοι καλλιτέχνες που τον συνόδευσαν, το ίδιο χάλια μας φάνηκαν. Και από τον Ludacris για παράδειγμα ή τον Lil Jon, δεν υπάρχουν απαιτήσεις, ποτέ δεν ήταν κάτι αξιόλογο φωνητικά. Αλλά το να ακούγεται τόσο κακά στο Super Bowl Halftime η φωνάρα η Αλίσια Κις, είναι ενδεικτικό του ότι υπήρχε πρόβλημα και ηχητικό.

Πολύ κακή επιλογή ο Usher για το Super Bowl

Ο Usher είναι ούτως ή άλλως ένας καλλιτέχνης που αμφιβάλλουμε αν ξέρει κόσμος εκτός Αμερικής πολλά τραγούδια του. Είναι καλύτερος παραγωγός από τραγουδιστής, σίγουρα. Είναι επίσης εξαιρετικός στο χορευτικό περφόρμανς και αναμφίβολα σε αυτό το κομμάτι, το χορευτικό, ήταν από τους καλύτερους που έχουμε δει. Ξεπέρασε τη Τζένιφερ Λόπεζ και τη Σακίρα. Είναι όμως ένας δύσκολος συνδυασμός αυτός ο χορός και το να τραγουδάς σε ένα στάδιο όπου πρέπει να προσαρμόσεις έτσι τη φωνή σου, ώστε να σε ακούνε καλά και στο στάδιο, αλλά και οι τηλεθεατές.

Ενδεχόμενα οι παρίσταντες στο στάδιο να είχαν διαφορετική αντίληψη της φωνής του, σε κάθε περίπτωση όμως το αποτέλεσμα που έφτασε στον τηλεθεατή ήταν επιεικώς απαράδεκτο, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για το Super Bowl, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό και αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ, με τα ποσά που διακυβεύονται εκεί να είναι μυθικά.

Ο Usher πάντως εξ αρχής ήταν λανθασμένη επιλογή, διότι δεν είναι επ’ ουδενί ένας καλλιτέχνης με τέτοιο διαμέτρημα ώστε να κρατήσει μόνος του το ημίχρονο του Super Bowl. Καλύτερα θα ήταν να κατέβαζαν στη σκηνή για ένα τραγούδι την Τέιλορ Σουίφτ, τη Μπιγιόνσε, τον Μπίμπερ και όσους άλλους τραγουδιστές ήταν στις κερκίδες.

* Φωτογραφία: Instagram/Usher