Πίσω στο 2005, σε ηλικία 17 ετών, η Rihanna μας συστήθηκε ως τραγουδίστρια. Για σχεδόν μια δεκαετία, ό,τι άγγιζε γινόταν πλατινένιο. Όμως, κάπου στο 2016 αποφάσισε ότι η μουσική δεν καλύπτει τις επιθυμίες της, τα οικονομικά της πλάνα, γιατί υπάρχουν πολλοί μεσάζοντες που εκμεταλλεύονται το όνομά της για να κερδίζουν. Έτσι, έφτιαξε το Savage X Fenty και έγινε δισεκατομμυριούχος, θέτοντας εκτός ακόμα και κολοσσούς όπως η Victoria’s Secret. Γι΄αυτό και η επιλογή της για το ημίχρονο του Super Bowl ήταν κάπως απροσδόκητη.

Με εξαίρεση το soundtrack στο Black Panther: Wakanda Forever, η Rihanna δεν έχει βγάλει καινούργιο τραγούδι εδώ και μια εξαετία. Στα 14 λεπτά που βρέθηκε στη σκηνή του Super Bowl, είπε τραγούδια όπως Diamonds in the Sky, Where Have You Been All My Life, The Only Girl In The World και γενικώς είχε μια playlist με κομμάτια που είναι πραγματικά από μια άλλη εποχή της ποπ. Μια εποχή στην οποία όντως βασίλευε η Rihanna, αλλά η ίδια θεώρησε πολύ μικρό αυτόν τον θρόνο.

Rihanna

(Credit: Kevin Sabitus/Getty Images)

Στο σόου της χόρεψε επίσης ελάχιστα. Δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έδωσαν η Shakira και η Jennifer Lopez το 2020, ούτε με το περσινό υπερθέαμα της χιπ χοπ σκηνής. Δεν θέλησε καν να μοιραστεί τη σκηνή με κάποιον από τους καλλιτέχνες που έχουν τραγουδήσει μαζί. Είχε στην playlist της για παράδειγμα το Love the Way You Lie, αλλά δεν εμφανίστηκε ο Eminem. Είπε το Run This Town, αλλά δεν ανέβασε στη σκηνή τον Jay-Z – τον Kanye West σαφώς και δεν θα τον ανέβαζε.

Και το πώς ξεκίνησε, δεν ήταν συνηθισμένο. Απότομο. Δεν υπήρξε κλιμάκωση, ούτε κάποιο βίντεο για να κάνει εντυπωσιακή είσοδο. Κάποια στιγμή η κάμερα έδειξε το πρόσωπό της, ζούμαρε και ξεκίνησε.

Ήταν αυτή και οι χορευτές. Και ένας ειδικός καλεσμένος. Η Rihanna κατάφερε να δώσει φλόγα στο σόου της χάρη στην δεύτερη εγκυμοσύνη της. Μόλις έδειξε τη φουσκωμένη κοιλιά της και ανακοίνωσε πως θα φέρει έναν ειδικό προσκεκλημένο, οι παρίσταντες στο State Farm Stadium, αλλά και στα social media σε όλο τον κόσμο, έπαθαν αμόκ.

Οι ψίθυροι άρχισαν να εντείνονται και τελικά οι εκπρόσωποι της Rihanna επιβεβαίωσαν στη διάρκεια του σόου της πως με αυτή τη φράση αναφερόταν στην δεύτερη εγκυμοσύνη της.

Αυτό το Halftime Show στο Super Bowl ήρθε να αναδείξει ότι η Rihanna είναι τόσο χαρισματική που μπορεί να εμφανιστεί βαριεστημένη στη σκηνή, χωρίς καν να προσπαθήσει να κάνει κάτι και το κοινό θα εξακολουθήσει να παραληρεί για χάρη της. Κάποιοι παραλλήλισαν την εμφάνιση της με αυτή μιας ηγέτιδας. Η ηγέτιδα δεν κουνάει πολύ το σώμα της. Κουνάει τα χέρια της και τα μάτια της. Διατάζει με την αύρα της. Υποτάσσει.

Rihanna

(Credit: Kevin Sabitus/Getty Images)

Στο κοινό είχε έναν πιστό ακόλουθο, τον ASAP Rocky. Δεν σταμάτησε να ζητωκραυγάζει για εκείνη. Είχε και μια πιστή ακόλουθο, την Cara Delevingne, που σήκωσε μέχρι και τη μπλούζα της για εκείνη.

Αν αφαιρέσει κάποιος από την εξίσωση το hint για την δεύτερη εγκυμοσύνη, το σόου δεν είναι ένα απ΄αυτά που θα μείνουν αξέχαστα στους παρευρισκόμενους στον τελικό. Για μια σπάνια φορά, η Rihanna είπε να καταργήσει όσα πρεσβεύει και να παίξει το παιχνίδι που κάποτε την απωθούσε τόσο, ώστε να αποφασίσει να κάνει την δισκογραφία στην άκρη!