Την απόφαση του εντολέα του, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, να παραιτηθεί από την έφεσή του και κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να διεκδικήσει ελαφρυντικά, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Ουσιαστικά, ο ίδιος ο Αναγνωστόπουλος βάζει τέλος στη δίκη για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για «προσωπικούς λόγους», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι σε πρώτο βαθμό ο 34χρονος πιλότος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, ενώ του επιβλήθηκε κάθειρξη 11,5 χρόνων και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τη δολοφονία του σκύλου τους που άκουγε στο όνομα Ρόξι και τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Αναγνωστόπουλος

Η ανακοίνωση:

«Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους που δεν είναι ανακοινώσιμοι να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, Έγκλημα, Γλυκά Νερά

Ως συνήγορος του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότηση του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεωνότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».