Κανονικά θα συνεχιστεί η εκδίκαση της έφεσης παρά την επιθυμία για παραίτηση που εξέφρασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μέσω του δικηγόρου του.

Ο Αναγνωστόπουλος θέλησε προ ημερών να βάλει ένα τέλος στη δίκη αποδεχόμενος την αρχική ποινή του δικαστηρίου «για προσωπικούς λόγους», όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του.

Το αίτημά του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό καθώς όπως εξήγησε σήμερα ο εισαγγελέας «το ζήτημα της παραίτησης έχει ένα χρονικό περιθώριο που εξαντλείται στην έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης. Μετά την έναρξη δεν επιτρέπεται η παραίτηση από την έφεση.

Αυτό ορίζεται για να μην διακωμωδείται η διαδικασία και να μην γίνονται άσκοπες δικάσιμοι. Ξέρετε καλά νομικά και το ξέρετε όλο αυτό. Άρα η δίκη πρέπει να συνεχιστεί».

Σήμερα το πρωί, οπότε είχε προσδιοριστεί η συνέχεια της δίκης, στο Δικαστήριο προσήλθε η συνήγορος του κατηγορούμενου -ο οποίος απουσιάζει από το εδώλιο- και δήλωσε ότι ο πιλότος παραιτείται από τη δίκη ενώ η ίδια μαζί με τον έτερο συνήγορο Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, δήλωσαν ότι παραιτούνται από την υπεράσπισή του.

Η έδρα διέταξε την πρόοδο της δίκης με διορισμό συνηγόρων στον κατηγορούμενο, αφού δηλώθηκε η παραίτηση των δύο συνηγόρων από την υπεράσπισή του. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ανέφερε πως αν υπάρξουν δυο αρνήσεις από τους αυτεπαγγέλτους διοριζόμενους δικηγόρους τότε η δίκη του 34χρονου πιλότου μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνηγόρους.