Νέο μήνυμα του 112 για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη για την εκκένωση των περιοχών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό. Πρόκειται για τη 2η εκκένωση περιοχών, μετά το μήνυμα που εστάλη νωρίτερα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Μάχη με την φωτιά  δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

«Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το μήνυμα του 112 στους κατοίκους

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο μέτωπο

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική προστασία στον χάρτη επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιάς τοποθετεί τη Θράκη και τη γύρω περιοχή σε επίπεδο συναγερμού 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) για σήμερα.