Ο θάνατος του Αντώνη Καρυώτη, η δολοφονία για την ακρίβεια, στο Blue Horizon το βράδυ της Τρίτης, φέρνει σιγά σιγά στην επιφάνεια λεπτομέρειες του παρελθόντος που δεν είχαν την τύχη να αποκτήσουν τόσο μεγάλη σημασία μέσω της αναπαραγωγής σε ιστοσελίδες και social media όσο η υπόθεση του πνιγμού του Αντώνη.

Αυτές οι λεπτομέρειες, σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε στο Twitter και έχει γίνει viral, αφορούν σε 3 ακόμα μαύρα περιστατικά με θανάτους.

Ναι, ο θάνατος του 36χρονου Αντώνη ήταν ο 4ος σε αυτή τη σκοτεινή αλυσίδα που δένει το Blue Horizon, για το οποίο έχει απλωθεί ένα τεράστιο πέπλο φημών από τη στιγμή της δολοφονίας του Αντώνη μέχρι και τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Τα 3 περιστατικά που προηγήθηκαν, αφορούν σε μια εξαφάνιση, σε μια εξαφάνιση μετά από πτώση στο νερό και σε ένα εργατικό ατύχημα.

Ο αγνοούμενος αλλοδαπός το 2015

Εκείνη τη χρονιά, ένας άνδρας είχε επιβιβαστεί στο πλοίο στις 7 το πρωί, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά τα ίχνη του χάθηκαν, με φίλο του να αναφέρει στο λιμεναρχείο πως τον έχει χάσει. Δημοσίευμα της εποχής αναφέρει ότι «το πλοίο έφτασε στις 6.40 το πρωί στον Πειραιά, αλλά εκεί ένας φίλος του άφαντου αλλοδαπού επιβάτη ανέφερε στο πλήρωμα και στελέχη του Λιμεναρχείου ότι δεν τον είχε δει από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Ακολούθησαν εκτεταμένες έρευνες μέσα στο πλοίο, αλλά ο επιβάτης δεν εντοπίστηκε πουθενά. Αμέσως μετά, άρχισαν οι έρευνες με ελικόπτερο και δύο πλωτά του Λιμενικού, σε θαλάσσια περιοχή δυτικά των Κυκλάδων, όπου βρισκόταν το πλοίο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα».

Ένας 25χρονος που χάθηκε στο νερό το 2018

Ήταν εκείνο το καλοκαίρι όταν ένας 25χρονος άνδρας επιβιβάστηκε στο Blue Horizon και κάποια στιγμή στη διάρκεια του δρομολογίου, στην αρχή του, έπεσε στο νερό και δεν βρέθηλε ποτέ το σώμα του. Μάρτυρες ανέφεραν πως τον είδαν να κολυμπάει προς το λιμάνι, αλλά δεν εντοπίστηκε ίχνος του. Να πέθανε; Να βγήκε από το λιμάνι και να κατευθύνθηκε κάπου;

«Κανένα ίχνος ζωής δεν υπάρχει για έναν 25χρονο άνδρα που έπεσε στη θάλασσα χθες το βράδυ από το “Blue Horizon”, λίγα μόλις λεπτά μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο.

Οι συνθήκες της πτώσης δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού άνδρα συνεχίζονται. Μετά το συμβάν χθες, το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου είχε αποπλεύσει, ενώ με καθυστέρηση ξεκίνησε τελικά το δρομολόγιό του για την Κρήτη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών του πλοίου τον άνδρα είδαν επιβάτες του πλοίου να πέφτει στη θάλασσα και να κολυμπάει προς κάποιο σημείο του λιμανιού, λίγο πιο μακρυά από εκεί που συγκεντρώνονται τα επιβατηγά πλοία στον Πειραιά.

Στο σημείο που υπολογίζεται ότι κατευθυνόταν έσπευσαν 2 περιπολικά, χωρίς όμως να εντοπίσουν τον 25χρονο.

Στις έρευνες συμμετέχουν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, καθώς και χερσαίες δυνάμεις. Το Blue Horizon κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο με καθυστέρηση περίπου 2 ωρών, λόγω των ερευνών».

Η έκρηξη στο μηχανοστάσιο του Blue Horizon που τραυμάτισε τον Γ’ μηχανικό

Το τρίτο και, δυστυχώς όχι τελευταίο, περιστατικό, δεν έχει κάποιο μυστήριο αυτό καθαυτό, αλλά σίγουρα επιτείνει το μυστήριο γύρω από το Blue Horizon.

Συνέβη το 2020 και αφορά στον σοβαρό τραυματισμό του Γ’ μηχανικού και τριών μελών του πληρώματος, ύστερα από έκρηξη στο μηχανοστάσιο.

«Υπέκυψε στα τραύματά του ο 30χρονος ναυτικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon στην Κρήτη. Ο τραυματισμένος (σ.σ.: Γ’ μηχανικός) έφερε εγκαύματα και είχε κριθεί απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην εντατική.

Η έκρηξη στο μηχανοστάσιο προήλθε από διαρροή ατμού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, “σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών”.

Σημειώνεται πως το καράβι είχε καταπλεύσει στις 6.05 στο λιμάνι του Ηρακλείου με 420 επιβάτες και είχε ολοκληρώσει την εκφόρτωση του. Η έκρηξη στο μηχανοστάσιο σημειώθηκε στις 9.45».