Σύσσωμη την αστυνομική δύναμη των βορείων προαστίων απασχολούν από το απόγευμα της Κυριακής (1/10) δεκάδες ανήλικοι ηλικίας από 14 έως 17, καθώς είχαν δώσει ραντεβού για να λύσουν τις οπαδικές… διαφορές τους. Οι δύο ομάδες πιτσιρικάδων είχαν δώσει ραντεβού στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας και μάλιστα είχαν οπλιστεί καταλλήλως με μαδέρια, ρόπαλα, σιδερογροθιές και άλλα παρεμφερή.

Οι αστυνομικές Αρχές είχαν υπόψιν τους πληροφορίες που φωτογράφιζαν το ραντεβού και πήραν απόφαση να κινηθούν πριν να είναι πολύ αργά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ισχυρή δύναμη περικύκλωσε μία ομάδα 60-65 παιδιών στη συμβολή των οδών Βυζαντίου και Οκταβίου στη Νέα Ιωνία.

Όταν οι μαυροφορεμένοι νεαροί αντιλήφθηκαν πως δεν έχουν έλπίδες να διαφύγουν, άρχισαν να πετούν δεξιά και αριστερά τον οπλισμό τους για να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν την πλειοψηφία των νεαρών οι οποίοι αργότερα θα πήγαιναν στο Δημοτικό Γήπεδο Νέας Ιωνίας για τον αγώνα του ΑΟ Νέας Ιωνίας με την ΑΕ Ηρακλείου.

Αντίστοιχη αστυνομική δύναμη κινήθηκε στο Ηράκλειο και γύρω από την περιοχή της οδού Αγίας Λαύρας. Εκεί εντοπίστηκαν και προσήχθησαν ακόμη 23 νεαροί, με αντίστοιχη περιβολή και οπλισμό και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Μέχρι και αργά το βράδυ αστυνομικές και δικαστικές Αρχές βρίσκονταν σε ανοικτή επικοινωνία για την ποινική μεταχείριση όλων αυτών των ανηλίκων, ενώ κατά πληροφορίες οι γονείς των παιδιών συρρέουν και αυτή με τη σειρά τους για να βρουν τα… μπουμπούκια τους.

Μετατροπή των προσαγωγών σε 87 συλλήψεις στη Νέα Ιωνία!

Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής (1/10) το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως η πλειοψηφία των προσαγωγών μετετράπησαν σε συλλήψεις.

Επιπροσθέτως έγιναν γνωστά και περισσότερα στοιχεία της ταυτότητας των νεαρών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Αρχηγείο, από την ομάδα των 23 οπαδών που εντοπίστηκαν στην Αγίας Λαύρας, οι 13 ήταν ανήλικοι, ενώ από την ομάδα των 64 οπαδών που εντοπίστηκαν στη Νέα Ιωνία, οι 49 ήταν ανήλικοι. Συνολικά 87 από τις δεκάδες προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απογευματινές ώρες σήμερα, Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, και εν όψει ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ομάδων τοπικού επιπέδου της Αθήνας, απετράπη οπαδικό επεισόδιο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας με συνολικά 87 συλλήψεις.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκαν πλησίον γηπέδου της περιοχής, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία έφεραν κομμάτια ξύλου και ράβδο, ενώ σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, οι ανωτέρω προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, τυγχάνουν οπαδοί δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν σε γήπεδο της περιοχής αργότερα.

Όλα τα άτομα συνελήφθησαν –κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης και θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους με σκοπό την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων».