Παρά τους κροατικούς λεονταρισμούς μέσω των οποίων οι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ ισχυρίζονται πως δεν… χρησιμοποιούν μαχαίρια στις οπαδικές συμπλοκές, η Αστυνομία είναι σε θέση να πει με σιγουριά, πως DNA του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη, εντοπίστηκε σε μαχαίρι που φέρεται να χειρίστηκε Κροάτης οπαδός.

Μιλάμε σαφώς για τα τραγικά επεισόδια της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη. Από το βράδυ της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου, μία «έκρηξη» εξελίξεων φέρνει την έρευνα της Αστυνομίας στην κόψη του ξυραφιού.

Νέα Φιλαδέλφεια, Επεισόδια

Δύο DNA σε ένα μαχαίρι

Τα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια μέσω του ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων» το οποίο μεταδόθηκε στο Mega, είναι συνταρακτικά. Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε πόρισμα που έχει συντάξει, καταγράφει πως σε ένα από τα κατασχεθέντα μαχαίρια, βρέθηκε DNA του Μιχάλη Κατσούρη!

Όπως αναφέρει ο πολύπειρος δημοσιογράφος, το DNA προκύπτει από σταγόνα αίματος του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ, ωστόσο σημειώνει πως στο ίδιο μαχαίρι υπάρχει αίμα και από άλλον, άγνωστο μέχρι στιγμής, άνδρα. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μεταφέρει τον προβληματισμό, θα έλεγε κανείς, της ΕΛ.ΑΣ. γι’ αυτή την εξέλιξη, καθώς τα δύο διαφορετικά DNA «μπερδεύουν» το σενάριο που χτίζει η Αστυνομία με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα, στην προσπάθειά της να χαρτογραφήσει και να χρονολογήσει τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ.

Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ, το μαχαίρι φέρεται ν’ ανήκει σε Κροάτη οπαδό, καθώς όπως προκύπτει από τις αστυνομικές έρευνες, το μαχαίρι εντοπίστηκε σε απόσταση αναπνοής από Κροάτη οπαδό ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος.

Το κινητό που «ανοίγει» ξανά τη βεντάλια των ερευνών

Πάνε αρκετές εβδομάδες από τη στιγμή που σε ανεπίσημο επίπεδο αστυνομικοί μιλούσαν για μία περιορισμένη λίστα υπόπτων για τη δολοφονία του Μιχάλη. Μιλούσαν για μία πεντάδα περίπου οπαδών της Ντινάμο και για δύο – τρεις Έλληνες οπαδούς, πιθανότατα οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο σύμφωνα με το προαναφερθέν ρεπορτάζ, μία ακόμη ανακάλυψη της Αστυνομίας, έρχεται να επανακαθορίσει την παραπάνω εκτίμηση. Σημειώνεται πως λίγες ώρες αργότερα από τα επεισόδια προέκυψαν συλλήψεις οπαδών των οποίων τα κινητή εξετάστηκαν επίσης από την ΔΕΕ. Έτσι λοιπόν, προκύπτει πως σ’ ένα από αυτά τα κινητά υπάρχουν μηνύματα τα οποία ονοματίζουν τρία διαφορετικά πρόσωπα και μάλιστα υπογραμμίζουν πως αυτά τα πρόσωπα γνωρίζουν ποιος σκότωσε τον Μιχάλη. Οι τρεις αυτοί άνδρες δεν έχουν συλληφθεί, ωστόσο αναμένεται να κληθούν για κατάθεση.

Νέα Φιλαδέλφεια, DNA

Υπάρχει κι άλλο μαχαίρι με DNA;

Η έρευνα, όπως αναφέραμε, ακροβατεί επί ξυρού ακμής. Οι πληροφορίες που μεταδίδονται, μεταφέρονται με επιφύλαξη. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κι άλλα δημοσιεύματα τα οποία, συνεισφέρουν στη διαμόρφωση της γενικότερης εικόνας.

Αργά χθες το βράδυ, ο αστυνομικός συντάκτης της «Καθημερινής», Γιάννης Σουλιώτης, σημείωνε πως δεν είναι ένα το μαχαίρι που βρέθηκε DNA του Μιχάλη, αλλά δύο!

Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ και στα δύο μαχαίρια βρέθηκαν από τη ΔΕΕ σταγόνες αίματος του Μιχάλη. Το ένα από τα δύο μαχαίρι βρέθηκε δίπλα σε Κροάτη οπαδό κατά τη σύλληψή του κι αυτό απορρέει από κατάθεση αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση καταστολής της σύρραξης.

Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες οι οποίες σημειώνουν πως στο συγκεκριμένο μαχαίρι δεν βρέθηκε ούτε δαχτυλικό αποτύπωμα, ούτε DNA από τον εν λόγω Κροάτη οπαδό.

Στο δεύτερο μαχαίρι δε, που βρέθηκε DNA του Μιχάλη, υπάρχουν δύο ακόμη δείγματα DNA, διαφορετικά μεταξύ τους, τα οποία όμως δεν αντιστοιχούν σε δείγματα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα!

Παρέμβαση του δικηγόρου του Κροάτη οπαδού!

Το θρίλερ όμως συνεχίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς ο εκ των δικηγόρων των προφυλακισθέντων Κροατών οπαδών, Νάσος Καϋμενάκης, θέλησε να παρέμβει στην ιστοσελίδα sdna.gr με δήλωσή του, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τα απανωτά ρεπορτάζ το βράδυ της Πέμπτης.

Στη συγκεκριμένη παρέμβαση ο κ. Καϋμενάκης υποστηρίζει πως από την πρώτη μέρα που έγιναν οι συλλήψεις ,οι Αρχές πήραν DNA από όλους τους Κροάτες, ωστόσο κανενός το DNA δεν βρέθηκε πάνω σε κανένα από τα δύο μαχαιριά που με βάση τον δικαστή θα μπορούσαν δυνητικά να έχουν προκαλέσει το θανατηφόρο χτύπημα στον Μιχάλη Κατσούρη.

«Κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες ένα ρεπορτάζ που αναφέρει ότι βρέθηκε το DNA του Μιχάλη Κατσούρη στο μαχαίρι ενός εκ Κροατών συλληφθέντων. Πάμε λίγο να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Το DNA του θανόντος βρέθηκε σε δύο μαχαίρια, συγκεκριμένα στο πειστήριο π66 και στο πειστήριο π12, που ο Δικαστής είχε αναφέρει ότι δυνητικά θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει το θανατηφόρο πλήγμα. Στο συγκεκριμένο μαχαίρι που έχουν χρεώσει οι αστυνομικοί στον Κροάτη κατηγορούμενο δεν βρέθηκε ούτε DNA του Κροάτη ούτε αποτυπώματα του Κροάτη.

Στην έκθεση της ΔΕΕ μάλιστα υπάρχουν φωτογραφίες του Κροάτη που τον δείχνουν με γυμνά χέρια. Δεν είχε γάντια μαζί του με λίγα λόγια. Από την πρώτη κιόλας στιγμή ο Κροάτης λέει ότι ο αστυνομικός το βρήκε δίπλα του (σ.σ. το μαχαίρι) και όχι πάνω του και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν το έχει πιάσει ποτέ. Κάναμε λοιπόν αίτημα στην ανακρίτρια προκειμένου να γίνει εξέταση αποτυπωμάτων και εξέταση DNA με σκοπό να αποδειχθεί ο ισχυρισμός του. Με λίγα λόγια λοιπόν το μαχαίρι δεν είναι δικό του. Επίσης όλους όσους συνέλαβαν τους συνέλαβαν μαζί. Όλοι έδωσαν DNA, ωστόσο κανενός εξ αυτών το DNA δεν ταυτίστηκε με το DNA που υπάρχει στο συγκεκριμένο μαχαίρι», υποστήριξε ο συνήγορος των Κροατών οπαδών.