Δύσκολες και έντονες ήταν οι σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών στη Νέα Σμύρνη. Η οικογενειακή τραγωδία που συνταράσσει το κλίμα των εορταστικών ημερών και σοκάρει την ελληνική κοινωνία, φαίνεται πως είχε κατά κάποιον τρόπο προαναγγελθεί. Οι μαρτυρίες από τη γειτονιά των δύο παιδιών δίνουν ένα σαφές πλαίσιο.

Ο λόγος για τα δύο αδέλφια που ήρθαν στα χέρια το βράδυ της Τρίτης (26/12) με τον 18χρονο να μαχαιρώνει τον 16χρονο αδελφό του στο στήθος και στο λαιμό με ένα ψαλίδι. Αιτία της σύγκρουσης που κατέληξε στην αδελφοκτονία φέρεται να είναι η διαμάχη για μία… μπλούζα. Ένας συνήθης καβγάς μεταξύ αδελφιών που είναι σε κοντινή ηλικία, στη συγκεκριμένη περίπτωση ξέφυγε πέρα από κάθε έλεγχο.

Καβγάς στη μέση του δρόμου στη Νέα Σμύρνη

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, τα δύο αδέλφια είχαν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές και πάλι με ανά μεταξύ τους εντάσεις. Πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα το περασμένο καλοκαίρι, τα δύο αδέλφια είχαν έρθει και πάλι στα χέρια και μάλιστα στη μέση του δρόμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκείνη τη φορά ήταν ο 16χρονος που επιτέθηκε στον μεγαλύτερο αδελφό του και μάλιστα με μία σιδερογροθιά, με τον 18χρονο όμως να απαντά με μαχαίρι χωρίς όμως να προκύπτει σοβαρός τραυματισμός. Για το περιστατικό φέρεται να είχε κληθεί η Αστυνομία.

Νέα Σμύρνη

Το χρονικό

Ήταν γύρω στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης όταν οι γείτονες του διαμερίσματος στη συμβολή των οδών Ευξείνου Πόντου και Σταδίου στη Νέα Σμύρνη, κάλεσαν τις Αρχές προκειμένου να καταγγείλουν πιθανό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αφού άκουγαν φωνές.

Η Άμεση Δράση έφτασε απευθείας στο σημείο και κάλεσε επειγόντως το ΕΚΑΒ, καθώς ο 16χρονος, ελληνικής καταγωγής ήταν βαριά τραυματισμένος, έπειτα από μία σειρά χτυπημάτων που δέχτηκε από αιχμηρό αντικείμενο σε θώρακα και λαιμό. Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ωστόσο εξέπνευσε λίγο πριν τις 23:40.

Οι Αρχές διαπίστωσαν πως στο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη την ίδια στιγμή βρισκόταν ο 18χρονος αδελφός του θύματος, η μητέρα τους, η γιαγιά τους και η 20χρονη σύντροφος του αδελφού του θύματος. Όλοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και ξεκίνησαν οι ανακρίσεις, με τον 18χρονο τελικά να ομολογεί ότι χτύπησε τον αδελφό του με ψαλίδι μετά από έντονο καβγά που είχαν για μια μπλούζα.