Η σορός της 23χρονης Ιφιγένειας Μήτσκα ταυτοποιήθηκε, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (02/03), και έτσι πλέον είναι μία από τους 57 ανθρώπους που – επιβεβαιωμένα μέχρι στιγμής – έχασαν τη ζωής τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Πάντως, την είδηση της ταυτοποίησης της σορού της Ιφιγένειας Μήτσκα με τη μέθοδο του DNA έκανε γνωστή ο δικηγόρος της οικογένειας, Στέλιος Σούρλας, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, στην οποία έγραψε: «Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλό παράδεισο να έχει!».

Επισημαίνεται ότι αγωνιώδη έκκληση για την 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα, που βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας IC62 με τον φίλο της, ο οποίος απεγκλωβίστηκε, έκαναν γνωστοί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σταθμάρχης Λάρισας είχε ειδοποιηθεί για το εμπορικό τρένο 17 λεπτά πριν από τη σύγκρουση

Οι αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχουν τέλος και έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης (02/03), ήρθε στο φως της δημοσιότητας πως ο σταθμάρχης Λάρισας, που έχει συλληφθεί, ειδοποιήθηκε για την κάθοδο του εμπορικού τρένου από τη Θεσσαλονίκη, 17 λεπτά πριν από τη σύγκρουσή του με την επιβατική αμαξοστοιχία η οποία ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο σταθμάρχης στους Νέους Πόρους, που βρίσκεται αμέσως μετά τον σταθμο της Λάρισας και λίγα χιλιόμετρα το σημείο της τραγωδίας, φέρεται να είχε ενημερώσει τον κατηγορούμενο σταθμάρχη ότι κατεβαίνει εμπορικό τρένο.

Μάλιστα, ο 60χρονος σταθμάρχης που έχει συλληφθεί για την τραγωδία, είχε ενημερωθεί με εσωτερική επικοινωνία από τον σταθμάρχη των Νέων Πόρων ότι η εμπορική αμαξοστοιχία φεύγει από την κάθοδο με κατεύθυνση προς Αθήνα στις 23:04, δηλαδή 17 λεπτά πριν από τη μοιραία σύγκρουση. Η συγκεκριμένη επικοινωνία είναι καταγεγραμμένη.

Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να καταθέσουν στις Αρχές που ερευνούν την τραγωδία στα Τέμπη, από την οποία – μέχρι στιγμής – έχουν χάσει τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Φωτογραφία κειμένου: Twitter | @KMicropoulos