Σάλο έχουν προκαλέσει από εχθές οι εικόνες που δείχνουν δύο διασώστες να πλένουν με λάστιχο στην αυλή μία ηλικιωμένη στον Ωρωπό.

Για «άθλιο περιστατικό» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρινίζοντας ότι με αυτό δεν σχετίζονται εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και συνολικά στο υπουργείο. «Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Αντώνιος Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια έρευνας την οποία και ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κ. Σπυρόπουλο.Τα αδικήματα που θα ερευνηθούν στο πλαίσιο της έρευνας είναι για βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για απόλυση του ενός από τους δύο υπαλλήλους που πρωταγωνίστησαν στο απάνθρωπο περιστατικό με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό, με τον υπουργό Υγείας να παίρνει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Παραδέχθηκε το γεγονός ο δήμαρχος – «Η ίδια ζήτησε να την πλύνουν»

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε ότι «όπως μας είπαν οι ίδιοι οι διασώστες, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες την έπεισαν ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι -γιατί εγώ δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό αν είναι αλήθεια- έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

Σχετικά με την παρουσία των διασωστών στη συγκεκριμένη οικία, ανέφερε πως «το ασθενοφόρο κλήθηκε να πάει στη συγκεκριμένη οικία, γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες από ενοίκους της πολυκατοικίας ότι μυρίζει άσχημα και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Το όχημα ανήκει στον δήμο και την διαχείριση την έχει ιδιωτική εταιρεία. Πηγαίνει τους ασθενείς σε δημόσιο νοσοκομείο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ».

Παράλληλα, τόνισε πως «επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο». Σήμερα ξεκινάει η ΕΔΕ, το πόρισμα θα μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα και θα διακόψουμε την σύμβαση με την εταιρεία. Στη σύμβαση προβλέπεται ρητά οι υπάλληλοι να είναι πτυχιούχοι και να έχουν εργασιακή εμπειρία. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν, μας πάει αιώνες πίσω» κατέληξε ο δήμαρχος Ωρωπού.