Νεκρή έφτασε στο Κέντρο Υγείας στη Νέα Μάκρη η 19χρονη κοπέλα που ήταν έγκυος στον 8ο με 9ο μήνα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και το μωρό, όπως δήλωσε σε τοπικό μέσο της περιοχής ο διευθυντής του.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γιάννη Σακελλάρη στη Marathon Press, η 19χρονη κοπέλα, αλβανικής καταγωγής και με τόπο κατοικίας τη Νέα Μάκρη, «αφίχθη στο ΚΥ στις 13.38 Παρελήφθη από φιλικό της σπίτι και είχε κλινική εικόνα μυδρίασης, ενώ ήταν άσφυγμη. Δυστυχώς ήταν και αυτή και το παιδί νεκροί».

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 10.59 και το συμβάν δεν χαρακτηρίστηκε υψηλής προτεραιότητας καθώς ο σύζυγος και η άτυχη κοπέλα έκαναν λόγο για ήπια αδιαθεσία.

Στο δεύτερο τηλεφώνημα, ωστόσο, που έγινε στις 12.35 κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά της στο κέντρο υγείας καθώς η κοπέλα μάλλον ήταν έτοιμη να γεννήσει. Όπως υποστηρίζουν από το ΕΚΑΒ, αντικρούοντας τα όσα λέει η οικογένεια, φτάνοντας στο σημείο στις 13.00 το μεσημέρι, η 19χρονη ήταν ήδη νεκρή.

Νέα Μάκρη

Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται.

Νέα Μάκρη: ΕΔΕ για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου

Μια σοκαριστική είδηση που συνοδεύεται και από πολύ σοβαρή καταγγελία είδε σήμερα το πρωί το φως της δημοσιότητας. Μια κοπέλα μόλις 19 ετών από τη Νέα Μάκρηέγκυος στον 9ο μήνα, έχασε τη ζωή της και μαζί χάθηκε και το μωρό που κυοφορούσε, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες του περιβάλλοντός της, το ασθενοφόρο που περίμενε για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, καθυστέρησε για ώρες.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, χθες το πρωί η κοπέλα παραπονέθηκε στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Οι ίδιοι δεν διέθεταν αυτοκίνητο και έτσι περίπου στις 8:30 κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι μετά τις 13.00, παρέλαβε την κοπέλα και τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με συγγενείς της η 19χρονη ήταν ζωντανή όταν την παρέλαβε το ασθενοφόρο και πιστεύουν ότι ήταν ζωντανή και όταν έφτασε στο κέντρο υγείας Νέας Μάκρης. Απευθύνουν μάλιστα και το εύλογο ερώτημα γιατί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και όχι σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας, από τη στιγμή που η κατάστασή της ήταν σοβαρή.

Το ΕΚΑΒ και η 1η ΥΠΕ διέταξαν Ένορκη Διοικητική Εξέταση με κατεπείγοντα χαρακτήρα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».