Κλειστή παραμένει και η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε σε βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, με τις ουρές των αυτοκινήτων να είναι μεγάλες.

Κατασβέστηκε η φωτιά στο όχημα μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριου κίνησης, με διακοπές κυκλοφορίας να συνεχίζονται, ενώ τα κυκλοφοριακά προβλήματα τόσο στην παλαιά εθνική οδό, όσο και στη νέα να είναι ιδιαίτερα έντονα.

Η Πυροσβεστική προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με το βυτιοφόρο που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αθηνών-Κορίνθου, με την οποία ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της πυρκαγιάς έκλεισε η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:
«Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου από βυτιοφόρο όχημα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Για αυτόν το λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου:

Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο
Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο
Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα
Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας

Κλειστή και η Π.Ε.Ο. από τα διόδια της Ελευσίνας έως την Κινέτα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας ως την Κινέτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».

Κοντά στους οδηγούς που έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., η οποία τους μοίρασε νερά, καθώς περιμένουν αρκετή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.