Τις δύσκολες στιγμές που η ίδια και η οικογένειά της προσπαθούσαν να γλυτώσουν από τη φωτιά που μαινόταν στη Ρόδο, αλλά και την παρέμβαση ενός ντόπιου, θυμήθηκε μια βρετανίδα τουρίστρια.

Σύμφωνα με τη New York Post, η Έιμι, ο σύντροφός της και η 11χρονη κόρη τους έκαναν διακοπές στη Ρόδο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Τα πράγματα κύλησαν άσχημα και οι βρετανοί τουρίστες είδαν το ξενοδοχείο τους να περικυκλώνεται από τη φωτιά και τους υπεύθυνους να τους ζητούν να το εκκενώσουν.

«Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε ή να δούμε σωστά, οπότε απλά τρέξαμε σε ένα άλλο ξενοδοχείο. Μας έβαλαν σε λεωφορεία για ένα διαφορετικό ξενοδοχείο. Τα πράγματα χειροτέρεψαν ξαφνικά και «το προσωπικό του ξενοδοχείου απλώς έτρεξε και μας είπε να φύγουμε» αναφέρει ξεσπώντας σε κλάματα η Έιμι σε βίντεο που ανέβασε στα social media.

«Είμαι απόλυτα τραυματισμένη από το γεγονός ότι σκεφτόμουν “πού θα πάω την κόρη μου για τις τελευταίες της στιγμές όταν μας προλάβει η φωτιά, τι θα της πω”, καθώς έτρεχα να ξεφύγω και προσπαθούσα να σώσω τη ζωή της», συνέχισε η Είμι και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον άνθρωπο που τους έσωσε.

Ήταν ένας Έλληνας που έβαλε τα τρία μέλη της οικογένειας στο πίσω μέρος του φορτηγού του. Τους πήγε σε μια παραλία πριν τα σκάφη διάσωσης τους μεταφέρουν σε σχολείο που λειτουργεί ως καταφύγιο.

«Την ευγνωμοσύνη που έχω στην καρδιά μου για εκείνον τον άνδρα που μας έσωσε, δεν θα μπορέσω ποτέ να την εκφράσω με λόγια. Μας έσωσε τη ζωή και καταφέρνοντας να ανέβουμε στις βάρκες – οι άνθρωποι ούρλιαζαν κρεμασμένοι, τα παιδιά ούρλιαζαν… και δεν ξέραμε αν θα προλαβαίναμε να επιβιβαστούμε/ Εγώ, ο σύντροφός μου και η κόρη μου επιβιώσαμε πριν από 14 ώρες χάρη σε έναν Έλληνα που μας έσωσε τη ζωή.

Του χρωστάμε τα πάντα. Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει το τραύμα που περάσαμε. Και είμαι τόσο ευγνώμων στον ελληνικό λαό που έσωσε τη ζωή μας και για τη δύναμή μας να αγωνιστούμε για την οικογένειά μας και να φτάσουμε στην ασφάλεια».