Η υπόθεση με επίκεντρο τον Κολωνό και τη 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας, συνεχίζει με κάποιες ανωμαλίες κατά τη διάρκεια της δικαστικής διερεύνησής της.

Δύο ακόμη άνδρες βρέθηκαν σήμερα (28/6) ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή, με τις δικαστικές Αρχές να διατάσουν την προφυλάκιση μόνο ενός εκ των δύο κατηγορούμενων, καθώς τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεσή τους δεν επαρκούν για περαιτέρω ενέργειες.

Συγκεκριμένα, στα δικαστήρια της παλιάς Σχολής Ευελπίδων, βρέθηκαν ένας 32χρονος Πακιστανός, υπάλληλος πρατηρίου καυσίμων και ένας 43χρονος Αλβανός, πατέρας τριών παιδιών.

Ο ανακριτής που εξετάζει τη δεύτερη δικογραφία που αφορά τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Κολωνό, δεν πείστηκε από τα λεγόμενα του 32χρονου και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, διατάχθηκε η προφυλάκισή του. Αντίθετα, στον 43χρονο πατέρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης σε ΑΤ, δύο φορές το μήνα.

Τι είπαν στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για τη φρίκη στον Κολωνό

Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο 32χρονος Πακιστανός που ζει και εργάζεται στη Λένορμαν στον Κολωνό, ισχυρίστηκε πως η 12χρονη τον έχει μπερδέψει με άλλο πρόσωπο, ενώ αιτήθηκε τη μεταφορά της νεαρής στο πρατήριο καυσίμων που εργάζεται για να διαπιστώσει αν ήταν το συγκεκριμένο πρατήριο αυτό που κατά την κατάθεσή της η μικρή περιέγραψε ως τόπο εργασίας ενός Πακιστανού βιαστή της.

Κολωνό
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ο 43χρονος Αλβανός, πατέρας τριών παιδιών ο οποίος και αυτός κατοικεί στον Κολωνό, ισχυρίστηκε πως δεν έχει λείψει ποτέ από τη δουλειά του (σ.σ. η 12χρονη φέρεται να έχει ισχυριστεί πως ο εν λόγω τη βίασε σε συγκεκριμένη –εργάσιμη- ώρα και τοποθεσία), ενώ προς επίρρωση των ισχυρισμών του, έφερε έγγραφα από τον εργοδότη του που πιστοποιεί τα λεγόμενά του. Μάλιστα αιτήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να επιβεβαιωθεί πως δεν έχει μιλήσει ποτέ και με οποιονδήποτε τρόπο με τη 12χρονη.

«Αδυνατίζει» το στίγμα

Για ακόμη μία ημέρα, τα στοιχεία που φέρνει στην επιφάνεια η 12χρονη δεν φαίνεται να βοηθούν απόλυτα τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Θυμίζουμε πως και την περασμένη Τρίτη (27/6) από τα συνολικά τέσσερα άτομα που προσήλθαν ενώπιον του ανακριτή, μόνο ο ένας κρίθηκε προφυλακιστέος.

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα είχαν προκύψει από τις αστυνομικές έρευνες γύρω από τα ηλεκτρονικά ίχνη των επικοινωνιών μεταξύ «πελατών» και των λογαριασμών της 12χρονης σε κοινωνικά δίκτυα και εφαρμογές επικοινωνίας.

Προφυλακιστέος μόνο ο Πακιστανός, ελεύθεροι οι άλλοι 3 για τη 12χρονη

Δεν επαρκούν τα στοιχεία που φέρεται να έδωσε η 12χρονη στην ειδική ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κατάθεσής της και ως εκ τούτου ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν την αποδέσμευση τόσο του 63χρονου Στ.Κ. όσο και του 82χρονου φερόμενου φίλου του, όπως και ενός 43χρονου Πακιστανού υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Μοναδικός που κρίθηκε προφυλακιστέος κατά τη διάρκεια της σημερινής (27/6) διαδικασίας απολογίας των τεσσάρων νέων κατηγορούμενων είναι ένας 46χρονος Πακιστανός ιδιοκτήτης καταστήματος κινητής τηλεφωνίας. Σε βάρος του 43χρονου επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο ΑΤ μία φορά τον μήνα. Στον 63χρονο επιβλήθηκε ο όρος της εμφάνισης στο ΑΤ δύο φορές τον μήνα και η απαγόρευση επικοινωνίας με τη 12χρονη, ενώ στον 82χρονο επιβλήθηκε μόνο ο όρος απαγόρευσης επικοινωνίας με την ανήλικη.

Απ’ όλα τα παραπάνω διαπιστώνεται πως τόσο η μνήμη όσο και τα στοιχεία που δίνει η 12χρονη στις Αρχές, αρχίζουν και αδυνατίζουν. Σαφώς κανείς από τους παραπάνω δεν έχει κριθεί δικαστικώς, ωστόσο γίνεται σαφές πως οι δικαστικές Αρχές δεν έχουν τις ενδείξεις εκείνες που να τις οδηγούν σε ξεκάθαρα συμπεράσματα.

Photo credits: Evrokinissi