Κολωνός ένας χρόνος μετά. Τα νέα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση βιασμού της ανήλικης από τον Κολωνό και τα οποία σοκάρουν, φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τη μητέρα της 12χρονης, που έχει συλληφθεί εδώ και καιρό και κρατείται, έχοντας μάλιστα πριν λίγους μήνες και τη στήριξη σωματείων γυναικών που ζητούσαν την αποφυλάκισή της ως αθώα.

Στην υπόθεση για την οποία παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 26 άτομα, οι δικαστές – μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας εκτός του ότι κάνουν δεκτή στο σύνολό τους την πρόταση του εισαγγελέα, αποδίδουν ακόμα μία κατηγορία στη μητέρα του κοριτσιού, που αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η 37χρονη, εκτός του αδικήματος της διακεκριμένης μαστροπείας εις βάρος της ίδιας κόρης της, θα δικαστεί και για το κακούργημα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Κι αυτό διότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, η μητέρα διέθεσε περισσότερες από μία φορές γυμνές φωτογραφίες του παιδιού σε συγκεκριμένα άτομα, μέσω μηνυμάτων από το κινητό της.

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη έχει δηλώσει ότι δεν είχε την παραμικρή γνώση για το τι περνούσε το παιδί, ενώ στο πλευρό της έχουν ταχθεί τόσο η ίδια η 12χρονη, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της που με τα όσα κατέθεσαν στις Αρχές, επιχείρησαν να την αθωώσουν από κάθε κατηγορία περί μαστροπείας. Σε κάθε περίπτωση, το αν ευσταθούν όλα αυτά που της αποδίδονται θα κριθεί στη δίκη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει μέσα στον χειμώνα.

Υπενθυμίζεται το ρεπορτάζ του Σπύρου Δαρσινού για το Intronews πριν 12 μέρες.

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δίκη, αναφορικά με την πρώτη δικογραφία, για την πολύκροτη υπόθεση του Κολωνού. Μετά την έκδοση του βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καθίσταται πλέον σαφής ο λόγος για τον οποίο η μητέρα της 12χρονης, η 37χρονη Χ.Β., παρέμεινε έγκλειστη ως προσωρινή κρατούμενη, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες τριών νομικών για την ανατροπή της απόφασης των δικαστικών λειτουργών.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η μητέρα εκτός από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας, αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού. Ήτοι σε κινητό που φαινομενικά ανήκει στην ίδια, βρέθηκε πορνογραφικό υλικό της ίδιας της κόρης της!

Σύμφωνα με πληροφορίες του intronews.gr το κινητό που εμπεριέχει το επίμαχο πορνογραφικό υλικό, δεν φαίνεται ν’ ανήκει… εκατό τοις εκατό στη μητέρα της 12χρονης. Πηγές υποστηρίζουν πως η συσκευή αυτή έχει χρησιμοποιηθεί από πολλαπλούς χρήστες και ως εκ τούτου, μένει ν’ αποδειχθεί στα δικαστήρια εάν και εφόσον αυτή η κατηγορία ευσταθεί.

Άλλωστε, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το κινητό και οποιαδήποτε άλλη συσκευή υπήρχε στο σπίτι της οικογένειας, ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί και από την ίδια τη 12χρονη. Αυτό σημαίνει πως το κορίτσι χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, να «μόλυνε» με το επίμαχο υλικό και τις υπόλοιπες συσκευές. Δεν είναι τυχαίο πως σύμφωνα με πληροφορίες αναφορικά με τα στοιχεία της δικογραφίας, ουκ ολίγοι «πελάτες» είχαν ζητήσει από τη νεαρή να τους στείλει φωτογραφίες και βίντεο».