Μια ενδεχόμενη εισβολή της Κίνας της Ταϊβάν, θα οδηγήσει σε μια σειρά από συνέπειες, που θα επηρεάσουν όλες τις χώρες. Το βλέπουμε, άλλωστε, και με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αν τελικά συμβεί, το εργοστάσιο τσιπ θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Όπως εξήγησε ο Μαρκ Λιου, πρόεδρος της TSMC, «πρόκειται για μια τόσο εξελιγμένη μονάδα παραγωγής, εξαρτάται από τη σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με τον έξω κόσμο, με την Ευρώπη, με την Ιαπωνία, με τις ΗΠΑ, από υλικά μέχρι χημικά έως ανταλλακτικά μέχρι λογισμικό μηχανικής και διάγνωση».

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) προμηθεύει την Apple με επεξεργαστές για τα τελευταία μοντέλα των φορητών συσκευών της, ενώ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για τους κατασκευαστές που δεν έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν το δικό τους επεξεργαστή με δικά τους μέσα. Για την ακρίβεια,  αυτή τη στιγμή ελέγχει το 92% της παγκόσμιας παραγωγής εξελιγμένων μικροτσίπ 10 νανομέτρων και κάτω.

Η παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ έριξε επάνω στην ταϊβανέζικη εταιρεία τους προβολείς τη διετία 2020 – 2021, καθώς ορισμένες από τις πιο μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες του πλανήτη από τις αυτοκινητοβιομηχανίες Tesla και GM έως την Apple αναθεωρούσαν τους δικούς τους στόχους με βάση το πόσο η TSMC μπορούσε να παράγει και να εξάγει. Η παγκόσμια κρίση τσιπ έχει πλήξει άλλωστε τις βιομηχανίες σε όλους τους τομείς, από ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης έως αυτοκινητοβιομηχανίες, και οι εταιρείες δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση και την έλλειψη προϊόντων.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ισορροπία τρόμου στην Ταϊβάν: Το ταξίδι της Nancy Pelosi φέρνει τον κινεζικό στρατό στα σύνορα

Κι όμως, το Κάνσας έκανε την έκπληξη: Ψήφισε υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση

Η απάντηση του διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης στο Βρετανικό Μουσείο: «Η επιστροφή των Γλυπτών είναι θέμα του παγκόσμιου δυτικού πολιτισμού»