Ιστορική χαρακτηρίστηκε η ακρόαση της Τετάρτης, στο Κονγκρέσο για το θέμα των Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ/UFO) από τρεις απόστρατους αξιωματικούς οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι οι θεάσεις τέτοιων αντικειμένων αποτελούν πρόβλημα εθνικής ασφάλειας και ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ήταν πολύ μυστικοπαθής σχετικά το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον David Grusch, πρώην υψηλόβαθμου στελέχους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ η αμερικανική κυβέρνηση κατέχει τεχνολογία που είναι έτη φωτός πιο προηγμένη από τις δυνατότητες του υπόλοιπου κόσμου, την οποία απέκτησε από ΑΤΙΑ που καταρρίφθηκαν ή προσέκρουσαν στη Γη.

Επιπλέον, ο Grush ισχυρίστηκε ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση όχι μόνο διαθέτει στην κατοχή της «άθικτα» εξωγήινα αεροσκάφη, αλλά και βιολογικό υλικό των φερόμενων ως «μη ανθρώπινων» πιλότων του αεροσκάφους. Ωστόσο, όταν πιέστηκε, ξεκαθάρισε ότι αυτό του είπαν άλλοι και δεν είχε πληροφορίες από πρώτο χέρι.

Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι άτομα με γνώση του αντικειμένου έχουν «τραυματιστεί» σε μια προσπάθεια της κυβέρνηση να συγκαλύψει το θέμα.

Ο Ντέιβιντ Φράβορ, πρώην πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε με τη σειρά του ότι το 2004, ενώ πετούσε με το μαχητικό του, είχε δει ένα μυστηριώδες κυλινδρικό όχημα που έμοιαζε με μεγάλη φιάλη προπανίου. Το UAP κινούνταν πάνω από το νερό με απότομες κινήσεις, ενώ όταν επιχείρησε να το παρακολουθήσει εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με εκείνον, το περιστατικό, από το οποίο υπάρχει και βίντεο, δεν ερευνήθηκε ποτέ.

Ο Ράιαν Γκρέιβς, επίσης πρώην πιλότος μαχητικών του Πολεμικού Ναυτικού, είπε ότι σμήνος του είχε εντοπίσει πολλές φορές μυστηριώδη αντικείμενα που έμεναν ακίνητα, παρά τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

«Εάν τα UFO είναι ξένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πρόκειται για ένα επείγον πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Αν είναι κάτι άλλο, είναι ένα θέμα που αφορά την επιστήμη. Σε κάθε περίπτωση, τα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα αποτελούν ανησυχία για την ασφάλεια των πτήσεων», δήλωσε επίσης.